Makyaj çantasında olması gerekenler

Hem yanaklarınıza kontur yapabileceğiniz hem de yüzünüze renk verecek bir allık:

Birçoğumuz allıklarda pembe ve şeftalilerden şaşmıyor fakat yanınızda bronzer, koyu tonlarda pudra taşımak istemiyorsanız bahsettiğim türde bir allık epey işinize yarar. Pembe tonda bir allıkla yüzünüze kontur yapamazsınız ama içinde hafif kahvelik barındıran soğuk gülkurusu tonlarıyla hem yanaklarınızı boyutlandırabilir hem de yüzünüzü renklendirebilirsiniz.

Bir taşla iki kuş, renkli dudak balmları:

 Rujları seviyorum ama dudakları nemlendirirken renklendiren dudak balmlarının pratikliği hepimizi cezbediyor. Renkli dudak balmları yüze oldukça genç ve taze bir görünüm veriyor.

Transparan pudra:

Cildim karma, hal böyle olunca gün içinde T bölgem yağlanıyor. Parlayan bölgeleri sürekli pudrayla kapatmaya çalışmak yüze donuk ve katman katman boyanmış bir görünüm veriyor. Transparan pudralar, ince ve renksiz yapılarıyla fazla yağı emerek daha doğal görünüm sağlıyor.

Kulak çubukları;

Hassas gözlerde göz makyajı Makyaj yapmayı sevip, hassas gözlere sahip olmak kimi zaman can sıkıcı olabiliyor. Kulak temizleme çubukları en yakın dostumuz olarak çantamızda yerini alıyor, sürekli tetikte oluyoruz. Hassas gözlere sahipseniz biraz daha seçici olmanız gerek. Herkesin kullandığı popüler göz kalemi sizin gözlerinizi yakabilir. Benim de sıklıkla karşılaştığım bir durum. İçerik olarak nispeten daha ‘temiz’ kabul edilen ürünlere yönelmekte fayda var. Kimi markalar gözleri çabuk sulanan, batma gibi sorunlar yaşayan tüketicileri de unutmayarak hafif formüllü, gözlerde ağırlık yapmayan ürünler piyasaya sunuyor.

Son rötuşlar;

Bunların dışında ufak detaylara dikkat ederek, göz makyajımın daha dayanıklı olmasını sağlıyorum. Sert fırçalı, kirpik diplerini rahatsız eden maskaralar kullanmıyorum. Günlük makyajımda gözlerimin içine kalem sürmemeye çalışıyorum. Makyaj fırçalarını belirli aralıklarla yıkamak gerekiyor, biz hassas gözlülerin fırça temizliğini aksatmaması önemli. Acelem yoksa göz makyajımı yaptıktan sonra en az 15-20 dakika bekleyip sonrasında dışarı çıkıyorum, bu sürede ten ve göz makyajı tutuyor  

Editör: TE Bilişim