Ses sanatçısı Erkan Oğur, bağlamadan basgitara çeşitli enstrümanları çalan İsmail Hakkı Demircioğlu ile Beylikdüzü'nde türkü konseri verdi. Erkan Oğur’un, “Bu akşam, bütün varlıklarla olan savaşımız dursun diye seslendirelim şarkılarımızı.” şeklindeki konuşması büyük alkış aldı.

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde usta isimler, hafta sonuna damgasını vurdu. Konserde Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, türkü ile özgün müziğin en güzel eserlerini Beylikdüzü halkı için seslendirdi. Konseri izlemeye gelen vatandaşlar, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nu doldurdu. Gişede biletler ise günler öncesinden tükendi.

Müziğe 4 yaşından itibaren keman, bağlama, flüt ve cümbüş çalarak başlayan, 1976 yılında perdesiz gitarı icat ederek birçok sanatçıya da ilham kaynağı olan Erkan Oğur ve güçlü sesi ile türkülere can veren İsmail Hakkı Demircioğlu, dinleyicilerini müziğe doyurdu. “Gökyüzünde Tüten Olsam” şarkısı ile konsere başlayan ikili, sahnede kaldıkları süre boyunca “Mihrican mı Değdi Gülün mü Soldu, Eşref Bey Ağıdı, Dursun Kaptan Batum’da, Mağusa Limanı ve Ey Ey Zahit Şaraba Eyle İhtiram” türkülerini seslendirdi. Erkan Oğur, dünya barışı ile ilgili de mesaj vererek, “Bu ara savaş sözleri çok duyuluyor. Bu insanlığın en büyük hatası. Bu akşam, bütün varlıklarla olan savaşımız dursun diye seslendirelim şarkılarımızı.” diye konuştu.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, kapanış türküsüyle izleyicilere veda etti.
Kaynak: cha