Fotoğraf sanatçıları bu kez, savaştan kaçan Suriyeliler için deklanşöre bastı. İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılan, "Ege’nin İki Yakasında Suriye’deki Savaşın Etkileri" adlı sergi, iç savaş yüzünden ülkelerini terkederek İzmir’e göç etmiş Suriyeli sığınmacıların, yoğun olarak bulundukları Basmane semtinde yaşadığı dramı gözler önüne seriyor.

Savaşın ortaya çıkardığı trajedi sebebiyle her yıl düzenlenen Basmane Günleri’ni iptal eden Konak Belediyesi’nin, bu tarihî semt ve çevresinde yaşam mücadelesi veren sığınmacıların hayatını gözler önüne sermek adına İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) işbirliğiyle düzenlediği sergi, sanatseverlerle buluştu. İFOD üyesi 12 fotoğraf sanatçısının, Basmane ve çevresindeki Suriyeli sığınmacıların günlük yaşamlarından anları fotoğraflarla aktardığı serginin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Savaşın insan hayatı üzerindeki yıkıcı etkisinin hissedildiği fotoğraf karelerindeki manzaralar yürekleri burktu.

12 SANATÇI, 40 FOTOĞRAF

Suriyeli sığınmacıların akınına uğrayan Basmane’nin acı yüzünün yansıtıldığı sergide, insanlık dramı fotoğraf kareleriyle anlatıldı. Sergide, 12 fotoğraf sanatçısının 40 eseri yer aldı. Sergi, 16 Aralık 2015 tarihine kadar gezilebilecek.
Kaynak: cha