Oyunculuğu, güzelliği ve aşk hayatıyla gündemden düşmeyen Beren Saat...Kimin aklına gelirdi ki katıldığı yetenek yarışmasında birinci bile olamayan birinin bu derece başarı yakalayıp şöhret basamaklarını bu kadar kısa sürede tırmanabileciğini...Şimdilerde en şöhretli oyuncular arasında baş sırada yerini alan Saat, yaptığı açıklamalarla da dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor.Hatta kimi zaman oyunculuğunu bile gölgede bırakan açıklamalar yapan güzel oyuncunun unutulamayacak açıklamalarından birkaçı...

Muhteşem Yüzyıl'ı Eleştiren Erdoğan hakkında

"Kuvvetler bu kadar mı ayrılmamalı? Bilemedim. Bu ülke, bir gün kanaat hukukuyla yönetilirse mutlu olacak mıyız, göreceğiz. Huzurla işlerimizi yapabiliyor olacak mıyız? Ya da yıllar sonra otosansür tercihlerimize dönüp bakınca kendimizle hala gurur duyuyor olacak mıyız? Düşünmek lazım. Kurmaca bir tv dizisi, bir köşe yazısı ya da bir karikatür neden bu denli önemli olsun ki!"

Meryem Uzerli'nin tükenmişlik sendromu hakkında

"Ben de çok zorlandım ama kalmayı ve mücadele etmeyi tercih ettim. O evine dönmeyi ve rahatlamayı seçti. Umarım mesleğine küsmez."

Gezi olayları hakkında

"Halk karar alma sürecine dahil olmak istiyor."

Osmanlıca hakkında

Instagram hesabından yeğeni Melisa’ya aldığı çocuk kitabı "It's Okay To Be Different"ın içinden bir sayfa paylaştı. Saat, paylaştığı görüntünün altına "Melina’ya hediye aldığım bir kitabın sayfaları bunlar. Keşke müfredatımıza girse; çocuğa insanlarla ve kendiyle barışık olmayı ve Dünya’nın Dili’ni öğreten, onların algısına göre tasarlanmış kitaplar. “Zorunlu” Osmanlıca Dersi de seçmeli olsa mesela…" şeklinde bir not düştü

Özgecan'ın kurban gittiği cinayet hakkında

"Uyku tutmaz bu gece, gözler dolar taşar boşalır… Yine yürüsek Taksim’e ne değişecek??... Kadın her geçen yıl daha değersiz bu ülkede… Biliyorum daha da sertleşecek her şey… Yine hafifletme, yine kadında suç arama, yine bulunur bir bahane… Yine aşağılanma… Yine mide bulantısı… Kadın olmak zor, güzel bir kız olmak çok zordur ülkemde… Bugün o güzel yüze baktıkça neler geçiyor aklımdan"

"İlkokulda etek açmayı oyun yapan sınıf arkadaşlarımın hedefi olmak, okul eteğiyle eve yürürken yediğim onca laf, dersane dönüşü karanlıkta hızlanan adımlarım, göğsüme bastırdığım kitaplarım, taksilerin arkayı izlemek için ayarlanan aynaları, çıkma teklifini kabul etmediğim için canımı acıtan okul arkadaşlarım, ev telefonundan yapılan sapık konuşmalar, peşimden apartmana girip 15 yaşındaki bana ereksiyon halindeki cinsel organının gösteren o çocuğun yüzü, ellerim titreyerek eve kaçışım ve bunu kimseye anlatmayışım, kıçımı hem de bir kanal gecesinde elleyen sarhoş bir kanal yöneticisiyle tartışmam, sevgilisi olmamayı gururuna yediremeyen partnerler, arkadaşımın evinde tuvalete zorla dalıp dudaklarıma yapışan bir oyuncuyu itişim, mesleğim yüzünden yaftalanışım, aylarca peşimden koşan birini sanki ben sevgilisinden ayırmışım gibi tam sayfa haber yapışları, gizlice çakallıkla servis edilen göğüslerimin silüeti davası mavası, bilir kişi raporu lehime çıkınca geri çekilen davaya kocasaı araya girdi haberi, daha bugün fermuarım açık kalmış haberleri, aman ne önemli!!! ""Kadına, bedenine, seçimlerine, haklarına saygı göstermeyen kafalar! Rağmen çok sanslıymışım diyorum artık, hep teğet geçmişim. Tecavüz, bıçaklanma, kesilip bavula tıkıştırılma, otobüs durağına komada bırakılma, yakılma yaşamadım. İnsanlık suçlarına göz yummak suçtur!!! Bir gün hesap sorulur!!! Cinsiyet ayırmaksınız her vatandaşın canını haklarını korumak görevinizdir!!! Dilerim son gününü hiç hatırlama Özgecan hayallerinle huzur içinde uyu."

Editör: TE Bilişim