Elif Şafak'ın yayımlandığında Türkiye 'de büyük yankı uyandıran romanı 'Baba ve Piç' Floransa'daki Rifredi Tiyatrosu'nda seyircilerin karşısına çıktı. Sahnede Tarkan, Sezen Aksu ve Baba Zula şarkıları ve ezan sesi duyuldu, aşureler pişirildi, tarifler verildi, Türk ve Ermeni mutfağının vazgeçilmez lezzetleriyle sofralar kuruldu. Türk ve dünya edebiyatına 15’in üzerinde eser kazandırmış olan Elif Şafak’ın ilk kez bir romanı tiyatro sahnesine uyarlanmış oldu.

Türkiye’de ilk baskısını yaptığı 2006'da en çok okunan kitaplardan olan 'Baba ve Piç',aynı yıl 'La Bastarda Di İstanbul' (İstanbul’un Piçi) adıyla raflarda yerini aldığı İtalya’da sahneye yine bu isimle konuldu.

Müslüman-Türk Kazancı ailesiyle Türkiye kökenli Ermeni-Amerikalı Çakmakçıyan ailesinin İstanbul-San Francisco hattında iç içe geçen ve 90 yıla dayanan öykülerini konu edinen eser, 1915 yılında yaşanan olayların etrafında iki toplumun ilişkilerini inceliyor. Bu aynı zamanda, erkeklerin zamansız ve açıklamasız öldüğü ve geride hep kadınların kaldığı bir sülaleden dört kuşak kadının da hikâyesi.

Nitekim, bir ‘piç’ olarak dünyaya gelen Asya’nın teyzelerinden biri olan Banu Kazancı’ya hayat veren Serra Yılmaz ile birlikte yedi aktris sahnede görülürken, ansızın ABD’ye taşınmaya karar veren evin oğlu, ailenin hayatta kalan tek erkeği Mustafa (Riccardo Naldini) yegane aktör olarak karşımıza çıkıyor.
'La Bastarda Di İstanbul', Rifredi Tiyatrosu’nda Salı akşamı yapılan prömiyer gibi, gösterileceği 15 Mart’a kadar kapalı gişe oynayacak.  
Editör: TE Bilişim