30 yılı aşkın bir süredir, her ülkenin katılımı şartlarıyla oluşturulmuş Eurovision yarışması; ülkelerin kendilerini tanıtma adına büyük faydalar sağlamaktadır. Bu konu ile ilgili olarak, Türkiye'nin de sesi Eurovision tarihinde sık sık duyulmaktadır.

Ancak Türkiye, geçen sene aldığı kararı, medya aracılığı ile tüm dünyaya duyurmuş ve Eurovision dan çekildiğini açıklamıştı. Her yıl okyanuslar ötesi  Avustralya' da düzenlenen yarışmada, Türkiye ye destek olarak, b,r çok ülke de, jüri konusundaki tedirginliklerini dile getirmişti. 

60. yıl kutlamaları şerefine, bu sene Eurovision tarihinde sahiplik yapmış olan Avustralya da yarışmaya katılıp, kendisini kanıtlayacak. Mayıs ayında yapılacak olan elemelere katılmayacak ancak Eurovision u kazanması halinde de bir daha ev sahipliği yapamayacak olan Avustralya; bu durumları kabullenmiş ve yarışmaya çok kapsamlı şekilde hazırlanmakta.  Bu sene Eurovision da elemelere katılmayı da kabul eden Türkiye; hangi isimle yarışacağı da merakla beklenen ülkeler arasında.
Editör: TE Bilişim