İbrahim Tatlıses’in son durumu hakkında 8. günde de yeni bir açıklama gelmeyince endişeler daha da arttı. İbrahim Tatlıses’in durumu hakkında en son basın danışmanı Eyüp Kanat önceki gün açıklama yapmıştı. O açıklamadan sonra İbrahim Tatlıses’in durumu hakkında yeni bir bilgi verilmedi. Ünlü beyin cerrahının yaptığı açıklama ise İbrahim Tatlıses ‘in sağlık durumu hakkındaki endişeleri artırdı.

İbrahim Tatlıses silahlı yaralanmadan sonra beyninde kalan hasar için ABD’de de ameliyat masasına yatmıştı. Geçtiğimiz hafta salı günü gerçekleşen ameliyattan sonra İbrahim Tatlıses’in bir türlü uyanmadığı öne sürülmüştü. Bu iddialar üzerine basın danışmanı Eyüp Kanat twitter hesabı üzerinden kısa bir açıklama yapmış ve bu iddianın doğru olmadığını söylemişti. İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo ise “Ameliyatın iyi geçtiğini ve babasının durumunun iyi olduğunu’ söylemişti.

İBRAHİM TATLISES UYANDI MI?
İbrahim Tatlıses’in sağlık durumuna ilişkin şu ana kadar ayrıntılı bir açıklama yapılmamış olması ‘uyandırılamıyor’ iddialarını güçlendirmeye başladı. Türkiye’deki ünlü beyin cerrahlarından gelen açıklamalar ise İbrahim Tatlıses için duyulan endişeyi daha da artırdı.

İBRAHİM TATLISES 72 SAATTE UYANMALIYDI

Opr. Dr. İsmail Akdemir, İbrahim Tatlıses’in geçirdiği beyin ameliyatı hakkında Beyaz TV’de yayımlanan Söylemezsem Olmaz adlı programında açıklamalarda bulundu. “İbrahim Tatlıses’in durumunda bir sorun olduğu aşikar” diyen Opr. Dr. İsmail Akdemir “Bu tür ameliyatlarda hastayı 48 ila 72 saat arasında uyuturuz. Kendisinin geçirdiği ameliyat çok ağır bir ameliyat değil. Bu ameliyat tıp literatürüne göre orta derecede ciddiyeti olan bir ameliyat. Bizler hastayı basit ameliyatlara hiç uyutmayız. Direkt uyanır ama orta dereceli ameliyatlarda hasta üç ila beş gün içerisinde uyanır” diye konuştu.

İBRAHİM TATLISES DE BEYİN ÖDEMİ Mİ OLUŞTU?
Ortada 7 günlük bir süreç olduğunu hatırlatan İsmail Akdemir “İbrahim Tatlıses’te bir beyin ödemi oluşması söz konusu. Bu tür ameliyatlardan sonra bu beklenen bir hadise. Beyin ödemi hastanın hasar gören beyin bölgesinde şişme olur bu da kafatası içerisinde beyinin genişleme alanı bulamadığı için hastaya sıkıntı yaratır” dedi.

BEYİN CERRAHI : 3-4 GÜN SÜRER

Beyin cerrahı Gökhan Özçınar, telefonla bağlandığı 2.Sayfa programında Tatlıses’in ameliyatını değerlendirdi.

“Böyle ciddi bir beyin ameliyatından sonra beynin şişmesine engel olmak için beyin ödemine engel olmak için hasta ameliyat sonrası aynı narkozdaymış gibi uyutulur bu beyin fonksiyonlarının durdurulup beynin çalışarak kendisini yormaması için yapılan bir uygulama. bu uygulama 3-4 gün kadar sürer. 3-4 gün sonra ilacı kestiğimizde normal uykudan uyanır gibi uyanmayız”.

“Böyle ciddi bir beyin ameliyatından sonra beynin şişmesine engel olmak için beyin ödemine engel olmak için hasta ameliyat sonrası aynı narkozdaymış gibi uyutulur bu beyin fonksiyonlarının durdurulup beynin çalışarak kendisini yormaması için yapılan bir uygulama. bu uygulama 3-4 gün kadar sürer. 3-4 gün sonra ilacı kestiğimizde normal uykudan uyanır gibi uyanmayız”.

PERŞEMBE GÜNÜ UYANMIŞ OLMALIYDI

Böyle bir operasyon sonrasında ilacın 3-4 gün sonra kesildiğini belirten Özçınar, “Biz 3-4 gün sonra ilacı keseriz, hastanın uyanması 72 saat sürer. Kademeli denmesinin sebebi budur yani ilacı pazartesi kesersek hastanın perşembe sabahı uyanmasını bekleriz. Şu an için panik havası yaratmak doğru değil ameliyat olalı bir hafta oldu. 3-4 gün uyutulduysa, ilaç da cuma günü kesildiyse yine de bugün-yarın İbrahim Bey de beyin fonksiyonların geriye döndüğünü gösterir emarelerin göz açma kolunu oynatma konuşma gibi birtakım hareketlerin geri gelmesini beklemek lazım.” dedi.

İBRAHİM TATLISES BOŞUNA MI AMELİYAT OLDU
Ünlü beyin cerrahı “İbrahim Bey yurtdışına giderken de bana boşa gidiyor gibi geldi. Ben olayın biraz dışındayım tam tıbbi verileri bilmiyorum İbrahim Bey ilk vurulduğunda da iki büyük kanalın ana haberlerine canlı bağlanıp o günkü durumu tartışmıştık. O güne dönüp bakılırsa İbrahim Bey için ne dediysem, durum o şekilde gelişti.” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim