Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Koray Candemir, Rıza Kocaoğlu gibi şöhretli isimlerin de yer aldığı 53 şüpheli hakkında "uyuşturucu alış verişi yapmak, uyuşturucu madde kullanmak ya da bulundurmak" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş olan duruşmaya şöhretli isimler katılmazken, iki tutuklu sanık duruşmada hazır bulundu.


“İŞ YOĞUNLUĞUNDAN MÜTALAAYI HAZIRLAYAMADIK”

Bir evvelki duruşmada mütalaayı hazırlaması için dosya gönderilmektde olan savcı Ümit Özkan, iş yoğunluğu sebebiyle mütalaayı hazırlayamadığını belirtti . Savcı Özkan, “Her ne kadar dosya, mütalaa beyanını hazırlamamız için tarafımıza verilmiş ise de evvelki celse ile bu celse arasında önceki iki aylık süreçte istisnalar dışında haftada dört gün duruşmamız var.

Mahkemede yeni olmamız sebebiyle son aşamaya gelen dosyaların tamamını baştan okuyarak mütalaa hazırlamak mecburiyetinde oluşumuz sebebiyle mütalaamızı henüz hazırlayamadık. Bu sebepten ötürü tarafımıza dosya mütalaa için bir daha tevdii edilsin, tutuklu sanıklara da iftira edilen suçun niteliği ve somut delil durumu da göz önüne alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verilsin” diye belirtti .

53 KİŞİNİN YARGILANDIĞI DAVADA TUTUKLU SANIK KALMADI

Sanıklar ve avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti ara kararını konuştu . Mahkeme, tutuklu sanıklar Ahmet Sağlam ve Ahmet Çardak’ın tutuklandıkları tarih dikkate alınarak ve delillerin toplanmış olması sebebiyle haklarında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.
ERAY ÖZBAL’IN TERASINDAKİ BİTKİLER ADLİ TIP KURUMU’NA GÖNDERİLECEK
Mahkeme, bunun yanı sıra Yeşilçam’ın eski oyuncularından Hanefi Eray Özbal’ın operasyon yapıldığında evinin terasında ele geçirilen ve uyuşturucu madde olduğu öne sürülen bitkilerin bundan önce alınan raporlarla beraber Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek uyuşturucu madde olup olmadıkları, uyuşturucu madde ise net miktarları konusunda rapor alınmasına hükmederek duruşmayı erteledi.  
Editör: TE Bilişim