Niran Ünsal, dev müzik şirketleriyle mücadele ettiğini söyledi: Müzik dünyasının dev yapım şirketleri beni sektörde yalnızlaştırmaya, asimile etmeye çalışıyorlar. Hakkımda karalama kampanyaları yapılıyor

'Yüzde Yüz Siyaset' isimli programa; önceki gün AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ve besteci-yorumcu Niran Ünsal konuk oldu. Programda çarpıcı açıklamalar yapan Ünsal, 'kara liste'ye neden alındığını da anlattı. İşte ünlü sanatçının açıklamaları:

İstanbul'daki terör saldırıları kaos oluşturmak amacıyla planlanmış. Kimin planladığını bilemem. Sosyal, işitsel ve görsel medyada teröre destek veriyorlar. Yapılan haberler, atılan manşetler ve yayınlanan fotoğraflar; şiddeti körüklercesine, üstüne benzin döküyor. Birçok major kanalın terör tarafından bakıyor olması hoş değil.

'VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİM'

2003 yılında Kral TV'de yasaklı olduğum dönemde Ahmet Kaya şarkısı okudum. Ahmet Kaya albümünde yer alabilmek için kendimi paraladım. Gülten Kaya bu süreci çok iyi bilir. Ahmet Kaya, protest müziğin önemli bir yorumcusudur; kıymetli bir sanatçı ağabeyimdir. O, bu ülkeden sürgün edilen bir adamdır. Birçok kanalda yayınlanmamasına rağmen o albüm 1 milyon 850 bin sattı; bu gerçek başarıdır. O şarkıyı söyledikten sonra vatan haini, PKK'lı ilan edildim. Sahne arkasında bazı partilerce ölümle tehdit edildim. Ama yine de final şarkım hep 'Kafama Sıkar Giderim' oldu.

Söylediğim şarkılar ya da rol aldığım klipler; hiçbir zaman pornografi ve şiddetle bezenmedi. Şu anda yayınlanan kliplerde yataklardan çıkılmıyor; tüm kliplerde kadınlar yatak odalarında. Bunun ismine de 'Sanat' diyorlar. Bunun arkasında sosyal ve görsel medya var. Çünkü onlar için kadın ve çocuk çok önemli pazarlama unsuru. Tüm partilerin belediye konserlerine çıktım.

'SICAK SAVAŞ İÇİNDEYİM'

Sekiz aydır sıcak savaşın içinde tek başıma savaşıyorum. Neredeydi CHP ve MHP? Bir tane destek tweet'i bile atmıyorlar. Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ediyorum. Çünkü çözüm üretiyor. Allah razı olsun.
Ayşe Arman, bu konular hakkında röportaj yapmak istedi. Şirketimize geldi; öyle soruyor olmuyor, böyle soruyor olmuyor... Kendince bir yol bulup ağzımdan yanlış söz çıksın istiyor ama tokadın büyüğünü ben vurdum ona. Dedim ki, "Ayşe Arman, ayakkabı tasarımcısı adamla neden yatağa girip poz verdin. Daha çok okunacağını bildiğin için değil mi? Kocan ne dedi?" Hiçbir şey diyemedi. Sonra savunma mekanizması geliştirip "Adam gay" dedi.

KILIÇLARI ÇEKİP NİRAN ÜNSAL SİVİL HAREKETİ'Nİ BAŞLATTIM

Önceki gün 'Yüzde Yüz Siyaset' programına katılan Niran Ünsal, Günaydın 'a da konuştu:

20 yıllık müzik kariyerimin son sekiz ayında kılıçları çekip Niran Ünsal Sivil Hareketi'ni başlattım. Dişiliğimi ve kişiliğimi kullanarak bugünlere gelmedim. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız'ın özel daveti üzerine kendisine 46 sayfalık akademik bir çalışma sundum. Hem müzikal anlamda verdiğim mücadele, hem de hükümetten gördüğüm destek nedeniyle tu kaka ilan edileceğimi dışlanacağımı biliyordum.

Cumhurbaşkanı'yla görüştüğüm için çekinenler oluyor. Bu tavrım yüzünden mahalle baskısı yaşayıp ölüm tehditleri aldım.

Müzik dünyasının dev yapım şirketleri beni sektörde yalnızlaştırmaya, asimile etmeye çalışıyorlar. Hakkımda karalama kampanyaları yapılıyor. Ucunda ölüm de olsa, Fikir Sanat Eserleri Kanunu yeniden yapılandırılıncaya dek kanımın son damlasına kadar mücadelemi sürdüreceğim. 
Editör: TE Bilişim