Türk pop müziğinin efsane ismi Erol Büyükburç İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulundu.Ailesinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri herhangi bir şüpheli bulguya rastlanmadı. Büyükburç'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

Kalp krizi geçirdiği iddia edilen sanatçının evinde ölü bulunduğu kapının çilingir yardımıyla açıldığı öğrenildi.Büyükburç, geçen ay "en iyi arkadaşı" olarak nitelediği söz yazarı Fikret Şeneş'i kaybetmişti.

İlk kadın Türk şarkı sözü yazarı olarak bilinen Şeneş, ilk şarkı sözlerini Büyükburç'a yazmıştı. Büyükburç, 84 yaşında hayatını kaybeden Şeneş’in cenaze töreninde, “O benim en iyi arkadaşımdı. O benim en iyi dostumdu. İlk bana İngilizce sözler yazan hanımefendi oydu. Harika bir kadındı o, nefis bir kadındı" demişti.
EFsane isim Büyükburç'un  ölümü ünlüleri de yasa boğdu.Ünlüler Erol Büyükburç için dedikleri;

Ebru Gündeş

Türk Pop Müziği'nin öncülerinden Erol Büyükburç'u kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Müzik camiasının ve tüm sevenlerinin başı sağolsun, Allah rahmet eylesin...

Mehmet Ali Erbil

Canım abim nur içinde yat

Yasemin Özilhan Mekanın cennet olsun

Mirgün Cabas

"Erol Büyükburç İstanbul'daki evinde ölü bulundu"

Armağan Çağlayan

Çok üzüldüm. Çocukluğumdan eksilen bir parça daha.... Yattığı yer Nur olsun....

Ferhat Göçer

Bir efsane düşünün... İşte o Erol Büyükburç ... Mekanın cennet olsun...

Emine Ün

Değerli sanatçı büyüğüm Erol Büyükburç nur içinde yat, sen hiçbir zaman sönmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacak bir yıldızsın. Allah'tan rahmet ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum... Çok çok üzüldüm...

Ceyhun Yılmaz

Erol Abi de gitti... Allah rahmet eylesin

Cenk Eren

Hani derler ya bir yıldız kaydı diye gerçekten öyle oldu. Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun

Editör: TE Bilişim