İşte detaylar...

ALBÜMÜNÜZÜN BİR HİKAYESİ VAR MI?
Evet, güzel bir hikayesi var. Albüm yapmak Türkiye'de çok kolay değil, çünkü opera adına yapılacak albümleri yaptım. 27 seneden beri opera söylüyorum, Türkçe herkese hitap edebilecek şarkılarda söylemek istiyordum. Albümün hikayesi de böylelikle başlamış oluyor. Eski bir öğrencim Gürkan Çakıcı bana albüm çıkarmak istediğini söyledi ve heyecanla başladık bu işe.

ALBÜMDE 'CAN KIZIMA' YAZIYOR, PEKİ BUNUN HİKAYESİ?
Ben 3.5 yaşında bir kız babasıyım, ama o annesiyle yaşıyor. Ayda sadece 4-5 kez görebiliyorum. Ona çok büyük bir özlem var… Ve çok yakın bir arkadaşım Sezai Dinçer bir gün otururken, gitarını aldı ve yeni bestesi Masal'ı çaldı. Ben gözyaşlarına boğuldum. O da kızına ve eşine yazmış. Birkaç sözünü değiştirerek albüme aldık. Benim kızımın ismi Can. 'Can kızıma' olarak ismini değiştirdik.

ALBÜMLER HEP BÖYLE SAMİMİ HİKAYELERDEN Mİ ÇIKAR YOKSA TİCARETE DAYALI MI?
%80'i ticari. İnsanlar nasıl bir müzikten hoşlanıyor ise onu yapıyorlar. Hani bir ara bakkal müziği denildi ya onun gibi. (Kesinlikle ben öyle bir şey söylemiyorum) Ama ticaret açısından ne tutarsa öyle şarkılar yapılıyor. E onlarda birkaç klibi döndükten sonra kayboluyor.

ŞU SIRALAR SOSYAL MEDYADAN DAHA ÇOK DİNLENİYOR. SANATÇILARDA ALBÜMLERİ SATMADIKLARI İÇİN ŞİKAYETÇİ BU DURUMDAN?
Tabiki telif yasası gelmesi lazım piyasanın kendini toparlayabilmesi için. Kimse yatırım yapmıyor

SİZDE BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİSİNİZ HERHALDE?
Tabii çünkü güzel şeyler üretilmiyor. Şuan üretilen şeylere baktığımızda her şey aynı. Zaten 5-6 tane popüler müzik yapanlar var. Her sene aynı şarkıyı besteliyorlar gibi. Ve insanlarda bunu kabul ediyor. Yani özenerek albümün hikayesi olan çok az insan var.

SİZ YENİ SANATÇILARLA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Yapamıyorlar ki istedikleri müziği. Çünkü destek veren yok. Tipi güzelse ona bir paket yapıyorlar. Genelde o paket çok ucuz, çok özentisiz oluyor. Ve belki kendi istekleri, kendi bestelerini yapsalar daha başarılı olacaklar. Ancak ucuz prodüksiyonlarla çalışınca televizyonda birkaç kez klibi dönüyor ve yok olup gidiyorlar.

ALBÜM ÇALIŞMANIZ NASIL GEÇTİ?
Çok keyifli. Antalya'da yaptık. Ben İzmir'in Urla ilçesinde yaşıyorum ve sürekli Antalya'ya gittim. Çok ailece içinde bir albüm oldu. Zaten beste sahiplerinin hepsi arkadaşım. Çalan müzisyenler bence dünya çapında müzisyenler ve hepsi genç.

NEDEN URLA'YI TERCİH ETTİNİZ?
Özel bir nedeni yok. İstanbul'dan çok sıkılmıştım. İstanbul'un kaosundan, trafiğinden, samimiyetsizliğinden… İstanbul, dünyada sayılı incilerden birisi. Katletmemize, bozmamıza, mimarisini berbat etmemize rağmen dayanıyor. Ama ben dayanamadım. Çünkü bir gün Suadiye'den Kartal'a konserim vardı, 2.5 saatte gittim ve dedim ki; 'Hakan sen artık kendine bunu yapma.' Urla, kesinlikle emeklilik gibi algılanmasın. Sadece evim orada orman içinde, deniz manzaralı, sakin bir yerde yaşıyorum.

URLA'DA NASIL VAKİT GEÇİRİYORSUNUZ?
Urla Eda Spor kız basketbol takımının Fahri başkanıyım. Şampiyonluğa gidiyoruz şuan. Geçen hafta Bülent Güvenç , Kaymakam ve Belediye Başkanıyla 6 bin fidan diktik. Yani böyle şahane şeyler yapıyorum. Balık tutuyorum, mangal yapıyorum çok keyifli. Her şeyden önemlisi çok samimi bir hayatım var orada ve ben bunu özlemişim. Çok mutluyum…

EMEKLİ GİBİ ANLAŞILMASIN DEDİNİZ AMA SANKİ BELLİ BİR YAŞTAN SONRA HERKESİN YAPMAK İSTEDİĞİ BİR ŞEY DEĞİL MİDİR ZATEN?
Benimde amacım oydu aslında. 60-65 yaşından sonra. Ama böyle de yapılıyormuş. Lütfi Kırdar'da bir konserim olduğunu düşünün Suadiye'den 3 saatte geliyorum. E ben konsere Urla'dan da 3 saatte geliyorum. (gülüyor) Trafiksiz, hiçbir kaos yaşamadan geliyorum. Ve hayatımda aldığım önemli kararlardan biri.

ALBÜMÜNÜZDEKİ EN FAVORİ PARÇANIZ HANGİSİ?
Hepsi. Tabi bir tanesi kızıma. Onun farklı bir duygusal bağlılığı var. Hepsi çok iddialı şarkılar bence.

DEĞER YARGILARIMIZA SAHİP ÇIKALIM KAYAHAN HAKKINDA DUYGULARINIZI ALABİLİR MİYİM?
Kayahan abi çok erken gitti. Ben onun cenazesinde de söyledim. 'Adını göklere yazdı' şarkısında ama o daha önce adını gönlümüze kazıyarak yazdı. Kayahan çok büyük bir sanatçıydı. Çok büyük bir gönül adamı, muhabbet adamıydı.Ben onunla birkaç projede çalışma imkanı buldum ve o hep evinde çalışırdı zaten.

Evinde stüdyosu vardı. Onun yaptığı albümlerde ticari olmadı. O samimiyet insanlara geçti. Onun ne kadar ciddi çalıştığını, işine ne kadar emek verdiği ve ne kadar sabırlı olduğunu birlikte çalışırken gördüm.Keşke son 10-15 sene daha çok Kayahan konserleri olsaydı. Yüzbinler Kayahan konserlerine gitseydi. Bence biz bu değer yargısı konusunu gerçekten önümüze çıkartıp düşünmeliyiz. Ciddi bir haksız tüketicilik var. Kayahan abi muhtaç mı vefat etti?

Hayır! Müzikten çok iyi para elde etti. Çok sevenleri oldu ama biz niye son 10 15 sene dinlemedik konserlerde. En son Nilüferle Beşiktaş'ta konseri vardı.İyi ki ona da çıkmış. O konserler gibi sağlıklı olsaydı ve teklif edilseydi hayır mı diyecekti? Değer yargılarımıza sahip çıkalım. 
Editör: TE Bilişim