Doğan Holding'in CEO'suayında bir yıllığına Amerika'ya gitme kararı aldı.
Kulislerde konuşulanlara göre, Şahin bunu kanal yönetimine ve yakın çevresine açıkladı. İrfan Şahin'in yerine ise Yayın Yönetmeni Pelin Diştaş Yaşaroğlu'na teklif götürüldü.

Diştaş'ın da kabulüyle Doğan TV'de ve özellikle de Kanal D'de yeni bir devir başladı.

POLİS KOLEJİ'NDEN DOĞAN GRUBU'NA... İRFAN ŞAHİN KİMDİR?
1964 Yılında doğan İrfan Şahin ilk ve ortaokulu İzmit'te bitirdi. Ardından Polis Koleji'ne girdi ve 1981 de okul birincisi olarak mezun oldu.
Polis Akademisi'nde okurken aynı zamanda eskilerin deyimiyle Mülkiye'yi (A.Ü.Siyasal Bilgiler Fakultesi) bitirdi.
DenemeAnkara Emniyet Müdürlüğünde iki yıl Komiser Yrd. rütbesiyle görev yaptıktan sonra istifa edip banka müfettişliği sınavına girdi, girdiği üç sınavın ikisini birincilikle kazandı ve üç yıl Yapı ve Kredi Bankası'nda çalıştı.
Arkasından ise İktisat Bankası'na gecip iki yıl İktisat Bankası'nda çalıştı.
1992 yılında Erol Aksoy'la tanışıp Show TV 'ye geçti. 1996 ya kadar Aksoy Medya Grubunun her yerinde, başta Show TV olmak üzere çalıştı.
1996 da ise Türkiye'nin ilk Pay TV si olan Cine5'te Genel Müdür Yardımcısı ünvanı ile görev yaptı.
1998 de ise bir yıl süreyle Bankacılıga geri döndü ve Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ünvanı ile çalıştı.
1999 yılında tekrar medyaya döndü ve Cine5'e Genel Müdür oldu. 2004 yılına kadar Cine5 yanı sıra pek çok medya ve telekomünikasyon şirketinde üst düzey görev yaptı.(Örneğin Maria Claire dergilerinde Genel Müdürlük gibi.)
2004 te ise Doğan Grubunda çalışmaya başladı ve ANS nin Genel Müdürü oldu. İlk yaptığı dizilerden biri olan Gümüş, yurt dışında en fazla yayınlanmış ve en fazla başarılı olmuş Türk dizisi. Bu dizi ile Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden gibi isimleri sektöre kazandırmıştır.
2006 Yılında ise Kanal D'ye Genel yayın Yönetmeni olarak göreve başladı. İrfan Şahin'in Kanal D'ye gelmesi ile kanal uzak ara birinci oldu ve kırılması zor rekorlara imza attı. Yaptığı ilk işlerden biri kanalı tematik kanallardan ayırdı ve "tematik kanallarda yayınlanabilecek programları Kanal D' de yayınlamayacağım" dedi.Amacı ortalama Türk ailesini beş kişi kabul edip, aile fertlerinin tümüne aynı anda Kanal D izletebilmekti ve bunu başardı. Özellikle Türk dizilerine büyük yatırım yaptı. Bugün yurt dışında Türk Dizilerinin elde ettiği başarıda en önemli paya sahip insanlardan biridir.
2010 yılının başında ise Doğan TV Holding CEO'su oldu. Doğan TV Holding halihazırda Türkiye'nin en büyük medya gruplarından biridir. Holding çatısı altında pek çok televizyon kanalı (Kanal D, CNN Türk, Dream Tv , TV2), radyoları (Radyo D, Slow FM), digital platform (D-Smart), yapım şirketleri (D-Productıon, İnDhouse), müzik şirketi(DMC), pazarlama şirketleri bulunmaktadır. 
Editör: TE Bilişim