Amerikalı yazar George R.R. Martin'in çok satan 'A Song of Ice and Fire' roman serilerinden uyarlanan dizi, fantastik bir dünyada bir krallığa hükmetmek için yaşanan savaşları ve entrikaları konu alıyor. Dizi yeni bölümlerinde son sezonda büyük sarsıntı yaratan ölümlerin ardından ortaya çıkan iktidar boşluğunu doldurmak için mücadele eden kahramanların hikayelerine odaklanacak. Yeni kıtalar ve yeni karakterler bu sezonun büyük sürprizleri olacak.

Black Castle'da John Snow, Stannis Baratheon ile yüzleşirken, Westeros'ta güç rüzgârları Tyrell Hanesi'nden yana esecek. Dar Deniz'e yol alan Arya Stark ise eski bir dostunun peşinden gidecek. Kaçak Tyrion hayatında yeni bir amaç bulurken, Daenerys büyük güçle birlikte gelen büyük fedakârlıkları göğüslemeye çalışacak. Ve hepsinden önemlisi bu sezon Martin'in yarattığı bu fantastik evrene nihayet kış gelecek.

Game of Thrones HBO'nun en çok izlenen dizisi unvanını kazanırken, TV tarihinin en çok indirilen dizisi olmak gibi daha önce ortada olmayan bir kategorinin de öncülüğünü üstlendi. İzlanda, Kuzey İrlanda ve Hırvatistan'dan oluşan çekim mekanlarına yeni sezonda İspanya da eklendi. 
Editör: TE Bilişim