Game of Thrones yani Taht Oyunları dizisinin 5. sezonu 12 Nisan 2015'te başlayacak ve 10 bölüm olacak. Game of Thrones 5. sezon serinin 4. ve 5. kitaplarındaki olaylara yer verecek. Bu fantezi edebiyatı serisinin 4. ve 5. kitapları aynı zaman diliminde geçiyor ama farklı karakterlerin görüş açılarından aktarılıyor.

Game of Thrones 5. sezon fragmanı ABD’de sinemalarda gösterildi. Fragman The All Flowers grubunun Heroes şarkısı ile tanıtıldı. Şarkıda “Siz de bir gün kahraman olabilirsiniz.” sözü dikat çekiyor. Çekimleri Temmuz 2014'te başlayan ve Aralık’ta biten Game of Thrones 5. sezon için çıkan bu ilk fragmanda hemen hemen bütün karakterleri görebiliyoruz ama en çok Tyrion Lanister görülüyor. Tyrion Varys ile Westeros’tan kaçıyor ve dar denizi geçiyor. Fragmanda verilen ipuçlarına göre Game of Thrones yeni sezonda Tyrion ve Varys, Westeros tahtına çıkması için ejderhaların annesiyle temasa geçip ona destek vereceğe benziyorlar.

Dizinin yeni sezonunda hayranların özellikle merak ettiği bir konu Stark ailesinin akıbeti. Game of Thrones 5. sezon fragmanında Petyr Baelish Sanya’yı iyice avucunun içine almış gibi gözüküyor. Peki ya Stark aiesini sevenlerin umudu Arya… Fragmanında sonunda Arya kılıcı iğneyi eline alırken görülüyor. Arya dizisinin yeni sezonunda ölümcül bir kılıç ustasına dönüşüp Stark ailesinin intikamını alabilecek mi? 
Editör: TE Bilişim