TRT'den yepyeni ses yarışması:Sıra Sende Türkiye!TRT'nin TRT Müzik kanalı yep yeni bir ses yarışması ile yeni sesleri keşfetmeye hazırlanıyor.TRT Müzik, Türk Sanat ve Türk Halk müziğinde başarılı olmak isteyenleri “Sıra Sende Türkiye” ve “Sıra Sende Avrupa” yarışmasında buluşturacak.

Nusret Yılmaz, Amber Türkmen ve Adile Kurt Karatepe yarışma jürisinde yer alırken Anıl İlter de sunuculuğunu üstlenecek. Her hafta ünlü bir sanatçı jüri olarak yer alacak.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi kültürlerini yaşatmak için verdikleri mücadelenin farkında olan TRT “Sıra Sende Avrupa’’ ile gurbetçilerimizi, “Sıra Sende Türkiye” ile Türk müziğine gönül vermiş yetenekli sesleri ekrana getirecek. Seçmeler sonrası

Avrupa ve Türkiye’den seçilen 40 finalist 10 hafta boyunca Türkiye’de kalarak Türk müziğini en iyi şekilde yorumlamak için yarışacaklar. Orkestra şefliğini ve müzik yönetmenliğini Ömer Hayri Uzun’un gerçekleştireceği yarışma 25 kişilik orkestradan oluşacak. 10 hafta sürecek yarışmada, eleme olmadan en çok hafta birinciliği olan 4 kişi yarışmayı kazanmış olacak. Jüri ve seyirciler oylamayı yapacak. Yarışmacılar 50.000 TL para ödülünün yanı sıra TRT sanatçısı olma fırsatını yakalayacaklar.

ANIL İLTER KİMDİR?

Kocaeli üniversitesi spor akademisi mezunu olan Anıl İlter aynı zamanda Kuşdili oyunculuk merkezinde aldığı oyunculuk eğitimi ile dizilerde başarılı bir kariyere sahiptir. 1 Ocak 1980 İstanbul doğumlu sanatçı, reklamlarda rol almaya başladığı 2008 yılından bu yana dizilerin arayan oyuncusu olarak televizyon ekranında sık rastladığımız sanatçılar listesindedir.

Öyle bir geçer zaman ki dizisinin Sedat karakterini de başarıyla oynayan Anıl İlter, Akbank reklamlarında da rol almıştır. En son Fox TV için çekilen Kahireli Palas dizisinde Murat isminde bir karakteri canlandıran sanatçı; bir avuç deniz, Gece Gündüz, Ece, Aile reisi, Ölümsüz kahramanlar gibi dizi projelerinde de yer almıştır.

Halen televizyon ekranlarında dönen Renault Symbol reklam filminin de starı olan Anıl İlter, kariyerini sinema da devam ettirmek istiyor. Beyaz perde de ekstrem rollerde yer almak istediğini dile getiren sanatçı, sahnede olmayı sevdiğini ve bu yüzden spor akademisinden sonra drama ve oyunculuk dersleri alarak bu sektöre yöneldiğini belirtiyor. 
Editör: TE Bilişim