Milliyetçi Hareket Partisi'nin(MHP) Ankara' da gerçekleştirilecek 11. Olağan Büyük Kurultayı başladı. Kurultay açılışında söylenen şarkı ise güne adeta damgasını vurdu. 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu hep bir ağızdan ‘Bizimle yürü Türkiye’ adlı şarkıyı söyledi. 

SALON ERKEN SAATLERDE DOLDU
Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce otobüsle gelen partililer için spor salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Polisin önceki parti kongrelerinden farklı olarak kongre salonuna gelen yolları kapattığı, az sayıda girişten izin verdiği dikkat çekiyor. Bu nedenle vatandaşlar salona girebilmek için yürümek zorunda kalıyor.
Kongre salonu ile karşı karşıya bulunan Ankara Garı’nın yolu da kapatılan yollardan birini oluşturuyor. Bu nedenle vatandaşlar, ellerinde bavullarla yürümek zorunda kalıyor.
Kurultayın ana teması “Bizimle Yürü Türkiye” olarak belirlenirken salonun tribünlerinde Devlet Bahçeli fotoğraflarının yer aldığı diğer pankartlarda şu sloganlar dikkat çekiyor: “Yolsuzluğa Yoksulluğa Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Hainlere Karşı Bizimle Yürü”, “Tavizlere ve Tahriklere Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Haksızlığa ve Adaletsizliğe Karşı Bizimle Yürü Türkiye”. “Çözülmeye ve Yıkıma Karşı Bizimle Yürü Türkiye.”


MHP DE YASAKLARA KARŞI

MHP Kongresi’nin sloganı “Bizimle yürü Türkiye”.Bu sloganın önüne koyulmuş küçük cümleciklerle birlikte yazılmış pankartlar, salonun her tarafına asılmış durumda. En çok dikkat çeken pankart ise, “Yasaklara karşı, bizimle yürü Türkiye” pankartı.Benzer bir pankart ise, “Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı bizimle yürü Türkiye” sloganı. Salonun süslendiği pankartlara bakıldığında, MHP kongresi haksızlığa, adaletsizliğe ve yasaklara karşı ifadelerle bir sosyal demokrat parti kongresi izlenimi veriyor. Ancak, kürsüden okunan şiirler ve söylenen şarkılar, Kongre’nin MHP’nin olduğunu vurguluyor. “Kurtsa kurt, itse it döner aslına…” dizesi duyuluyor örneğin, kürsü mikrofonundan.En çok tekrarlanan şarkılar ise, “çırpınırdı Karadeniz” ile “Mehter Marşı”. En çok tekrarlanan slogan ise, “Er meydanının eri gelecek, devletin başına Devlet gelecek..” sloganı.


‘NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’ ÜÇLÜSÜ

Kürsüden sık sık Mustafa Kemal Atatürk’e övgü dolu cümleler de duyuluyor MHP Kongresi’nde. Hatta kürsüden, Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” sözüyle, tüm salona üçlü çektiriliyor. Hemen ardından da “Ne mutlu Türküm diyene” şarkısı ile salon coşturuluyor.


“SÖZDE BARIŞ…”

Çözüm süreci de, MHP Kongresi’nin resmi olmayan gündemi. Kürsüden okunan sloganlarda, çözüm sürecine sürekli eleştiri getiriliyor. Çözüm süreci eleştirisinin şarkısı bile yapılmış durumda- “Bin yıllık kardeş diye fitne tohum ektiler. Sözde barış diyerek haini başa diktiler. Arsıza, hırsıza bela illet geliyor. Haram nedir bilmeyen başa Devlet geliyor…”


KURULTAY PROGRAMI

MHP kurultayı, yoklama yapılması, kongre divan başkanlığı seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasıyla sürecek olan kurultayda, Merkez Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile mali raporun okunacak ve ibra edilecek. Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçilecek. Genel başkan, genel merkez organlarının seçimi yapılacak. Yeni seçilen genel başkanın konuşmasının ardından MHP’nin 11. Olağan Büyük Kurultayı sona erecek.
Editör: TE Bilişim