Yaşar ANTER/BODRUM, () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden Yunanistan adalarına 16 metrelik ahşap tekneyle gitmek isteyen 2 Suriyeli, teknenin motor arızası yapması üzerine kaptanın yüzerek kaçmasıyla mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik ve polis ekipleri, kıyıdan 50 metre açıktaki kaçakları kurtardı.
Bodrum İlçesi'nden Yunanistan adalarına 16 metelik ahşap tekne ile geçmek için kaptanla 2 bin dolar karşılığında anlaşan iki Suriyeli, geçen pazar saat 23.30 sıralarında Yalıkavak Mahallesi'ndeki Küdür Yarımadası Dodo koyunda bekleyen tekneye bindi. Diğer kaçakların gelmesi beklenirken, tekne motor arızası yaptı. Tekne kaptanı, motoru yeniden çalıştırmak isterken, ihbar üzerine olay yerine gelen polis otosunu görünce, yaklaşık 50 metre açıktaki tekneden denize atlayıp yüzerek kaçtı. Bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri, balıkçıların da yardımıyla teknede mahsur kalan 2 Suriyeli'yi karaya çıkarttı. Tekne ve bölgede yapılan aramada, başka kaçakların bulunmadığı öğrenildi. Adı ve bağlı bulunduğu liman yazısı boyanan eski ahşap teknenin motor arızası yapmasıyla ölümden dönen kaçaklardan 34 yaşındaki İbrahim Halma, "Çok zor şartlarda Suriye'den buraya kadar geldik, tüm mal varlığımızı yok yere sattık. Tekneye ilk olarak arkadaşımla ben geldim, kaptan bizi tekneye bindirdi bizimle gelecek diğer kişileri beklemeye başladığımız sırada uzaktan bir aracın geldiğini gören kaptan 'Teknenin motoru çalışmıyor' diyerek denize atladı ve karanlıkta kayboldu, biz de denizin ortasında olduğumuz için çaresizce beklemek zorunda kaldık" dedi.
"BU TEKNE İKİ MİL GİTMEDEN BATARDI"
Bölgedeki balıkçılar, Suriyeliler'in bulunduğu tekneyi görünce şaşkına döndü. Yıllardır bölgede balıkçılık yaptığını belirten 62 yaşındaki Ali Kara "Bu tekneyi eskidiği için önce karaya çekip terk etmişler, ardından da boyayıp biraz bakım yaptıktan sonra bu işte kullanılmak üzere denize bırakmışlar. Ama bu tekne iki mil gitmeden zaten batardı, motorun bozulması kaçaklar için büyük şans" diye konuştu. İki Suriyeli, karaya çıkartılarak polise teslim edildi, Yalıkavak Polis Merkezi'ne götürüldü. Tekne ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Yalıkavak Limanı'na çekilerek el konuldu. Kaçan kaptanın yakalanması için çalışma başlatıldı.

FOTOĞRAF
 

Kaynak: dha