AKP kurucusu eski Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, “Erdoğan giderek daha fazla otoriterleşiyor. Anayasa değişmediği halde bu kadar otoriterleşen biri Anayasayı değiştirecek gücü eline alınca kimbilir neler yapacaktır ? Belki de bu son seçim olacaktır” dedi.

Bu tehlikeye karşı çıkmak için HDP’nin barajı aşması gerektiğini savunan Fırat, yaptığı açıklamada kendisinin de HDP’yi destekleyeceğini belirtti. Fırat HDP’den aday olmayı düşünmediğini de açıkladı ve şunları söyledi:

“Şu anda AKP’nin ve Erdoğan’ın giderek otoriterleştiğini görüyorum. Anayasa değişmediği halde bu kadar otoriterleşen biri, anayasayı değiştirecek gücü ele alınca kimbilir neler yapacak! Bunu düşünmek dahi istemiyorum. Demokrasi ve özgürlükler ortadan kalkacak.

Belki de bu seçimler ülkemizde yapılacak son seçim olacaktır. Bunu engellemenin yolu da HDP’nin barajı aşmasına bağlıdır. Bu gerçeği herkesin görmesi lazım. AKP’nin ya da Erdoğan’ın ‘Başkanlık sistemi’ dediği sitemin başkanlık sistemiyle uzaktan yakından ilgisi yok. Bu bambaşka bir sistem. Demokrasiyi ve özgürlükleri yok edecek bir sistem.”

"FİDAN, ERDOĞAN'DAN HABERSİZ ADIM ATMAZ"

Dengir Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MİT MÜsteşarı Hakan Fidan’ın istifasına karşı çıkması konusunda ise, “İnanmayın. Oyun oynuyorlar. Gündemi saptırıyorlar. Bakın Türkiye, medya, partiler işini gücünü bırakmış bunu tartışıyor. Yine gündem saptırmasına alet olmuş durumdalar. Şu kadarın söyleyeyim, ne Hakan Fiadan ne de Davutoğlu, Erdoğan’ın isteği hilafına adım atar. Kanmayın bu söylenenler. İyi polis-kötü polisi oynuyorlar” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim