13 Şubat'ta yapılacak boykotu da hatırlatan valilik, boykota katılacaklar hakkında idari işlem yapılması talimatını verdi.

Afişleri pek çok yerde kapatılan, eylemlerinde gözaltılar yapılan Birleşik Haziran Hareketi, İzmir Valiliği’ni de 'korkuttu'. İzmir Valiliği, Birleşik Haziran Hareketi hakkında İzmir Emniyetinin yaptığı istihbarat çalışmasını içeren iki sayfalık yazıyı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndererek ilçelerdeki okullarda, harekete karşı dikkatli olunması talimatı verdi.

Yazıda uzun uzun Haziran Hareketi'ni ve amaçlarını anlattıldıktan sonra, okullarda Cuma günü yapılacağı açıklanan ‘Eğitimin gericileştirilmesi ve dincileştirilmesine karşı boykota da değinilerek, katılacak olan milli eğitim personeli ve öğrencilerin tespit edilerek disiplin yönünden gerekenin yapılması talimatı verildi.

'TERÖR ÖRGÜTLERİNE MÜZAHİR YAPILANMALAR' YER ALIYORMUŞ!

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Birleşik Haziran Hareketi başlığı ile hazırlayıp İzmir Valiliği’ne gönderdiği gizli ibareli yazıda özellikle Gezi eylemlerine vurgu yapıldı. Haziran Hareketi'nin tüm bileşenleri için ‘terör örgütlerine müzahir yapılanmaların yer aldığı oluşum’ diye bahsedilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Gezi Parkı eylemlerinde etkin rol aldığı bilinen gruplardan olan ÖDP, EHP ve Halkevleri tarafından Birleşik Haziran Hareketi adı altında birlik oluşturmak amacı ile Mayıs ayı içerisinde hazırlıklara başlamış ve 30 Haziran tarihinde Ankara ODTÜ tesislerinde solda birlik toplantısı yapılarak 19 Ekim 2014 tarihinde yapılan son toplantıda da Birleşik Haziran Hareketi’nin kurulması kararı alınmıştır.”

Emniyet hareketin izleyeceği yol ve mücadele yöntemini, cumhurbaşkanı, başbakan ve AKP politikalarına karşıt olarak Marksist çizgide, sokakta mücadele yönetimi olarak tanımladı. Yazıda “7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimleri propaganda sürecinde ise, BHH’nin radikal sol söylem etkin bir seçim propaganda faaliyeti içerisinde olacağı anlaşılmaktadır” denildi.

BİTMEYEN GEZİ KORKUSU

Birleşik Haziran Hareketi’nin Türkiye meclisinin ilk toplantısında almış olduğu kararları da tek tek yazan İzmir Emniyeti, 11 Ocak’ta 43 ilde bilimsel ve laik eğitim talebi ile yapılan protesto eylemlerini, 8 Şubat’ta Kadıköy’deki Alevi örgütleri ile yapılan yine eğitimdeki gericileşmeye karşı yapılan mitinge değindikten sonra bu hafta yapılması kararlaştırılan okullardaki boykotu hatırlatarak, boykota karşı dikkatli olunmasını istedi.

Haziran Hareketi’nin, 13 Şubat’ta okullarda yapacağı boykotlarla, özellikle Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak, kamu düzenini bozmak ve yaklaşan genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet vermek istediklerini yazan emniyet, konu hakkında okul idarecilerinin bilgilendirilmesini ve boykota katılacak öğrenci ve eğitimciler hakkında gereğinin yapılmasını istedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun imzasını taşıyan yazı İzmir’deki okullara gizli ibaresi ile ve elektronik ortamda gönderildi.

***

HAZİRAN'DAN AÇIKLAMA: AKP'Yİ YIKACAĞIZ!

Birleşik Haziran Hareketi Twitter'dan yaptığı açıklamada Haziran'ın korkusunun AKP'yi sardığını belirterek "Açıkça söylüyoruz, AKP'yi yıkacağız" dedi. Haziran'ın açıklaması şu şekilde;

"Siz 'gizli' işler çevirmeye devam edin. Biz açıkça söylüyoruz: AKP'yi yıkacağız! AKP'nin valileri 13 Şubat boykotuna ilişkin okullara yazı göndererek tehdit ediyor. Haziran korkusu, AKP'yi sarıyor! Mustafa Harputlu, SOMA katliamı için de "Aklını kullanan hayatını kurtardı!" demişti. Onlar "gizli" göndersinler, biz kim olduklarını iyi biliyoruz. SOMA'nın hesabını da soracağız!"

Öte yandan Haziran İzmir Meclis'i de bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "13 Şubat'ta İzmir, gerici eğitim sistemine karşı büyük bir boykota sahne olacak" denilirken İzmir'de mücadelenin sürdürüleceği kaydetti. Açıklamanın tamamı şu şekilde;

'AKP'yi İzmir'de Haziran Korkusu Sardı

İzmir'de Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yolladığı "gizli" ibareli yazıda yer alan; Birleşik Haziran Hareketi'nin, 13 Şubat’ta, “laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” kampanyası kapsamında gerçekleştireceği okul boykotuna katılacak 'milli eğitim personeli' ve 'öğrenciler'e disiplin işlemi yapılması yönündeki talimatı bugün ortaya çıktı.

Harputlu yazısında, “BHH isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan ile Ak Parti politikalarının karşıtı” olduğunu, “Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet vermek” istenildiğini savundu.

Anlaşılan Harputlu, dersine iyi çalışmış... BHH'nin, Erdoğan, Davutoğlu ve AKP karşıtı olduğunu hemen anlayıvermiş.
Birleşik Haziran Hareketi, Türkiyenin dört bir yanında olduğu gibi İzmir'de de eğitimin gericileştirilmesine karşı laik ve bilimsel eğitim mücadelesini yükseltiyor.

Daha dün, 9/13 Şubat Boykot haftasının ilk gününde Buca/Gediz'deki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulunun imam-hatipleştirilmesine karşı gerçekleştirilen eylem kazanımla sonuçlandı, okulun ek binasının imam-hatip olarak kullanılması engellendi.

Ve İzmir halkının gericiliğe karşı mücadelesi AKP görevlilerini harekete geçirdi. Sanıyorlar ki şantajla, tehditle, öğretmenleri, öğrencileri, İzmirlileri korkutacaklar!
Çok beklerler...

13 Şubat'ta İzmir, gerici eğitim sistemine karşı büyük bir boykota sahne olacak.

Boykotla birlikte bir çok ilçede onlarca semtte alternatif eğitim noktaları kurulacak. Çocuklar AKP karanlığıyla, dinsel dogmalarla değil, bilimle, sanatla, oyunla buluşacak. Liseliler konuşacak, tartışacak, sokağa çıkacak. İzmir'in aydın öğretmenleri, meydanlarda sesini yükseltecek. Ve İzmir halkı "Bilimsel ve Laik Eğitim için" ayağa kalkan on binleri yalnız bırakmayacak.

Vali yardımcısı Harputlu ise elinde yoklama kağıdıyla, gericiliğe karşı ayağa kalkan İzmirlileri izlemekle yetinecek!
 
Editör: TE Bilişim