Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı arasında İzleme Heyeti yüzünden başlayan polemik hat safhaya ulaştı. Arınç, Erdoğan ile aralarında yaşanan gerginliğe son noktayı koyarak "Onun gösterdiği yol elbet önemlidir ama bizim de bir sorumluluğumuz var. Ülkeyi yöneten hükümetse gücünü göstermeli" yorumunu yaptı. 

'MUHALEFETİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK'

Açıklamalarının herkes tarafından olumlu karşılandığını savunan Arınç, "Cumhurbaşkanımızı seviyoruz onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var. Bu hükümet seçime girecek, Bu gücümüzün herkes tarafından bilinmesi lazım. Çünkü partimiz seçime giriyor seçime girekken güçlü bir görüntü karar mekanizmesı olmasını hallkımız arzu eder buna kimsenin gölge düşürmeye hakkı yok" diye konuştu.

Erdoğan'a sevgi ve saygılarının azalmadığını, önerilerini dikkate aldıklarını söyleyen Bülent Arınç, hükümetin sorumluluğunu vurguladı. Arınç, "Bir ayrılık mı var sorusunu garip karşılamam. Olan biten herkesin gözü önünde oluyor. 7 Haziran'dan sonra Ahmet Davutoğlu liderliğinde hükümetimiz görevine devam edecek. Hem kendimi hem Davutoğlu'nu yıpratacak her türlü tehlikeye karşı savunurum. Muhalefetin ekmeğine yağ sürmeye kimsenin hakkı yok" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN 'KONU MANKENİ DEĞİLİM! DEMİŞTİ

Bülent Arınç, İzleme Heyeti’nden haberdar olmadığını söyleyen Erdoğan’a alışılmadık bir şekilde isyan bayrağını açarak “Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz" demişti.

Erdoğan da akşam saatlerinde Denizli’de STK temsilcilerine hitap ettiği yemekte, Arınç’ın sözlerine “Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar, ben konu mankeni değilim” diye yanıt vermişti.
Editör: TE Bilişim