MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Partimizin 21 Mart 2015 Cumartesi günü yapacağı 11. Olağan Büyük Kurultayı yeni baştan dirilişin, yeniden silkinişin, Nevruz’la birlikte büyük bir uyanışın ve kucaklaşmanın miladı olacaktır” dedi.
7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. dönem milletvekilliği genel seçimi için aday adaylarının müracaatlarının başlamasıyla ilgili yazılı açıklama yapan MHP Lideri Bahçeli, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. dönem milletvekilli genel seçimine 87 günlük bir süre kaldığını anımsattı. Seçim takviminin 10 Mart 2015 gününden itibaren işlemeye başlayacağını belirten Bahçeli, MHP saflarında seçime katılmak isteyen partililerin aday adaylığı başvurularının ise bugün başladığını ve 18 Mart 2015 Çarşamba günü tamamlanacağını ifade etti.

“SON NEFESİNİ VERECEKTİR”
Bahçeli, 7 Haziran’ın siyaset ve demokrasi tarihinin en kritik, en keskin dönemeci ve nirengi noktası olacağını vurguladı. Türkiye’nin geleceğinin, milli beka ve beraberlik ülküsünün 7 Haziran’da oylanacağını kaydeden Bahçeli, “Aziz milletimiz, varlığıyla ilgili tereddüt uyandıran, akıbetiyle ilgili tartışma yaratan tüm işbirlikçi çevrelere, tüm karanlık odaklara, tüm kararmış vicdanlara kalıcı ve etkili bir cevap verecektir. AK Parti’nin yönetimi altında geçen 13 yıllık bozgun döneminin, 13 yıllık Fetret Devri’nin son perdesi 7 Haziran’da kapanacak, sahnelenen yıkım ve çözülme senaryoları son nefesini verecektir” dedi.

“TEHDİT ÇOK BÜYÜKTÜR”
Türkiye’nin AK Parti’yle daha fazla gidemeyeceğini öne süren Bahçeli, iktidar partisinin Türkiye’nin tüm kurum ve kurallarını, tüm miras ve emanetlerini çürütmekle meşgul olduğunu iddia etti. Karşılarındaki ülke tablosunun vahamet ve felaket ötesinde olduğunu dile getiren Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:
“Kaçak ve karanlık saray yalanın, yasağın, yozlaşmanın ve yolsuzluğun kirli anıtı haline gelmiştir. AK Parti her değerimize düşmanca ve ahlaksızca saldırmaktadır. Devlet kan kaybetmekte, vatan yaralanmakta, millet kimliğinden ve tarihi haklarından arındırılmaktadır. Nitekim tehdit çok büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti görülmemiş bir zulmün pençesindedir. Türk milleti eşine benzerine çok az rastlanacak bir zulmetin çarkındadır. Huzur, sükûnet, esenlik, güvenlik ve toplumsal barış dip yapmıştır. Cumhurbaşkanlığı makamını şahsi ihtiras ve hesaplarına vasıta yapan Erdoğan, ayırıcı, kutuplaştırıcı ve nifak üreten üslubuyla Türkiye’yi eritmektedir. AK Parti lehine 400 milletvekili turuna çıkan bu sahte zihniyet, bir kez daha başörtüsü istismarına sarılmış, yeniden Kabataş mizansenini tedavüle sokmuştur. Erdoğan Anayasa’yı defalarca çiğneyerek, ettiği yeminleri sayısız kere bozarak suç işlemiş, işgal ettiği makamın ağırlık ve saygınlığına gölge düşürmüştür.”

“BAŞÖRTÜSÜNÜN ARKASINA SAKLANMIŞ”
“Vicdan sahibi hiç kimse inkar edemeyecektir ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı mevkii artık boş ve sahipsizdir” diyen Bahçeli, “Başbakanlık makamı ise ortalığa düşmüş, kimin elinde, kimin güdümünde, kimlerin hizmetinde olduğu belli olmuş, belleklere kazınmıştır. Erdoğan yıllardan beri aynı ezber, aynı takiye ve aynı iftiraları dillendirmekten yorulmamıştır. Her defasında başörtüsünün arkasına saklanmış, maneviyat sömürüsünden medet ummuş ve çıkar beklemiştir. Erdoğan yegane istikrarsızlık ve inkar unsuru haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE TEK KİŞİNİN ELİNDE VE AVUCUNDADIR”
MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti:
“Erdoğan’ın ayak oyunları, MİT’in başındaki şahısla tezgahladığı psikolojik harekat sabır ve sinirleri aşırı ölçüde germiştir. Erdoğan, MİT’i kullanarak gücünü konsolide etmiş, Davutoğlu’nun havasını indirmiş, fason Başbakan’a patronun kim olduğunu uluorta göstermiştir. Türkiye tek kişinin elinde ve avucundadır. Türkiye tek bir kişinin totaliter ve despotik heveslerinin tesirindedir. Bu devran bitmelidir, yoksa Türkiye kepenk indirecektir. Eğer ki AK Parti komplosu, AK Parti tezgahı sonlanmazsa Türkiye Cumhuriyeti can çekişerek tarihten silinecek, Türk milleti kanlı bir iç kavgayla hem vatanından hem de varlığından olacaktır. Tehlike bu kadar yakın ve görünürdür.”

“TÜRK MİLLETİNİN KALBİ ANKARA’DA ATACAKTIR”
Bahçeli, partisinin sorumluluğunun fevkinde azim ve şuurla demokratik mücadelesini heyecanla ifa ve icra ettiğini belirtti. Partisinin 21 Mart 2015 Cumartesi günü yapacağı 11. Olağan Büyük Kurultayı’nın yeni baştan dirilişin, yeniden silkinişin, Nevruz’la birlikte büyük bir uyanışın ve kucaklaşmanın miladı olacağını vurgulayan Bahçeli, “Gelecek hafta Türk milletinin kalbi Ankara’da atacaktır. Aziz milletim endişe etmesin, Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale ruhuyla, Sakarya kararlılığıyla, Büyük Taarruz inancıyla, İstiklal Marşı’nda ifadesini bulan ‘Korkma’ seslenişiyle iç ve dış kuşatmayı yaracaktır. Bundan sonrasını Erdoğan düşünmeli, olacakları Davutoğlu hesap etmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi 21 Mart’ta verilecek toprağımızın olmadığını, kaybedecek insanımızın, çizilecek sınırımızın bulunmadığını dünyaya ilan edecektir. Bu bir niyet beyanı değil, can pahasına tutulacak milli bir yeminin tebliğ ve açıklamasıdır. Unutulmamalıdır ki kalemi kiralanmış sözde yazarlara, üniversite zeminini kullanmaya çalışan fırsatçı mihraklara, siparişle sonuç çıkartan araştırma şirketlerine, güdümlü rapor üreten sözde düşünce kuruluşlarına, ecdadımıza hakaret eden kadrolu sahte aydınlara, menfaat bağı ile göbeklerinden bağlanmış medya kanallarına, sözde sivil toplum kuruluşu adıyla boy gösteren işbirlikçilere, devletin resmi medya kurumunu işgal etmiş kokuşmuş zihniyet temsilcilerine rağmen Milliyetçi Hareket Partisi ihanete mızrak gibi saplanacaktır. Bu cesaret dolu duruşumuz; yaşanmış Türk asırlarının bize yüklediği kutlu bir vazife, bin yıllık kardeşliğin beklediği ve özlediği mertliktir. Türkiye’nin hiçbir hakkından geri adım atılmayacaktır. Asırlar içinde kaynaşmış, kökleşmiş ve kimliğini bulmuş büyük Türk milletinden AK Parti istedi, PKK önerdi, batılın bekçileri zorladı diye ödün verilmeyecektir. Kararımız kesindir” dedi.
(İHA)
Kaynak: iha