Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Gençler Mahallesi'ne yapılacak olan HES Meclis gündemine taşınacak.

Gençler'e HES İstemiyoruz Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara ile Manavgat'ta bir araya geldi. Gençler Mahallesi Muhtarı ve Gençler'e HES İstemiyoruz Platformu Başkanı Hasan Hüseyin Coşar, Çenger Deresi'nde projelendirilen 3 ayrı HES'le ilgili Milletvekili Kara'yı bilgilendirdi.

HES'in yapılması ile birlikte bin 500 dönüm verimli üzüm bağları, tarım çeşitliliği, endemik tür ve tarihi eserlerin zarar göreceğini belirten Coşar, suyun çıktığı kaynağından alındığı için Gençler Mahallesi'nde bulunan 2 bin 500 dönümlük verimli arazilerin kuruyacağını söyledi.

Çenger Deresi'ne kurulacak 3 HES'in Antalya'nın üç ilçesinin doğal hayatına büyük zarar vereceğinin altını çizen Coşar, "HES'in iptali için dava açtık. Su kaynaklarının kurumaması ve bölgede doğal hayat ve endemik türlerin yok olmaması için HES'e geçit verilmemesini istiyoruz. Çenger'e HES yapılması halinde Gençler'de doğal hayat yok olacaktır. Biz bize emanet edilen doğanın yok edilmemesini istiyoruz. Bu konuda Ahmetler'de gösterilen duyarlılığın Gençler'de de gösterileceğine inanıyoruz. Bu konuda Antalya milletvekillerini göreve çağırıyoruz." diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara da yaptığı açıklamada, Alara Çayı, Beşkonak Köprülü Kanyon'den beslenen Değirmenözü Çayı ve Çenger'e yapılacak olan HES'leri Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Ahmetler'e HES'in yapılmaması konusunda Manavgat'ın halkının gösterdiği duyarlılığın diğer yerlerinde de devam etmesi gerektiğini belirten Kara, dünyanın sayılı eko turizm alanlarından biri olan Uçansu Şelalesi'nde HES'in için set vurulmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

HES'e kurulan her derede doğal ve ekolojik alanların tahribata uğradığının altını çizen Kara, buna en güzel örneğin Karadeniz olduğunu ifade etti. Kara, "Manavgat'ın doğal güzelliklerinin ve eko turizm alanlarının HES adı altında talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Gençler'in HES çığlığını Meclis'te duyuracağız." ifadesinde bulundu.
Kaynak: cha