CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 17 ve 25 Aralık'ın yolsuzluk, rüşvet ve devlet imkanlarıyla zenginleşenlerin dünya tarihine geçeceği bir gün olduğunu söyledi. Nüfuz ticaretiyle devleti ele geçirenlerin, aile boyu rüşvetle suçlanarak yaşama onursuzluğunu sergileyenlerin, mahkeme önünde hesap verme cesaretini gösteremediğini belirten Arslan, "Meclis’te soruşturma komisyonuna Yüce Dîvan’a gitmemek için yalvaran eski bakanların, birbirlerini ve hükümetlerini nasıl da canlı yayında satmaya kalktıklarını unutmayalım. Bugün sadece gerçekleri açıkladığı için hapiste olan gazeteci Can Dündar, 17 Aralık için, 'Erdoğan'ın en uzun günü.' demişti. O uzun gün hiç bitmedi, bitmeyecek." dedi.

'REZA'NIN ÖNÜNE YATMAYA RAZI BAKANLARI GÖRDÜK'

Devleti yöneten kişi ve grupların acziyetini daha iyi gördüklerini ifade eden CHP Milletvekili Arslan, "Para trafiğinde yaşanan akılalmaz sıfırlama taktiklerini, oğluna nasıl da tane tane anlattığını bir bir dinledik. Bankacı sandığımız kişilerin meğer kendilerinin bankadan para kaçırdığını, ayakkabı kutularında ülkemizin geleceğinin çalındığını daha açıkça izledik. Gümrüklerden ve ekonomiden sorumlu bakanların kaçak altın ticaretine nasıl göz yumduğunu, ekonomi verilerindeki altın açığını nasıl da açıklayamadığını utançla gördük. Biz gümrük kapılarından yapılan o büyük altın kaçakçılığına direnen namuslu memur Teoman'ların asil duruşuna da şahitlik ettik. Biz ülke güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanı'nın altın kaçakçılığıyla suçlanan, verdiği rüşvetin listesini tutan İranlı işadamını polis karşısında nasıl da savunduğunu, hattâ o Rıza’nın önüne yatmaya razı olduğunu yüzümüz kızararak izledik." diye konuştu.

'FEDAİLİK YAPANLAR TERFİ ALDI'

Yalanlanamayan kasetlerin, baskın görüntülerinin yalan dolu kanunlarla ve siyasi mahkeme kararlarıyla nasıl yasaklandığının görüldüğünü iddia eden Kazım Arslan, "Fedailiğe soyunanların hangi terfileri aldığını, yolsuzluk iddiaları karşısında hesap vermek yerine örtbas etme ahlâksızlığına yönelenelerin adımlarını tek tek takip ettik. Halkın malını yandaş sofrasında pay etmeye kalkan, yargıyı ve emniyeti çökerten, sarayda har vurup harman savururken asgari ücret için kırk dereden su getirenler er geç hesap verecektir." dedi.

'YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKANLAR TUTSAK'

Milyarlarca dolarlık yolsuzluk iddiasının önce Meclis’te parmak hesabıyla aklandığını sananların, sonra yargıya darbe yaptığını öne süren CHP Milletvekili Arslan, "Yolsuzluk yapanlar dışarıda cirit atarken yolsuzluğu ortaya çıkaranlar tutsak kılınmıştır. Yetim hakkına sahip çıkan bizler, bu büyük yolsuzluk ve rüşvet çetelerini er geç yargı önüne çıkaracağız. Alınterinin hesabını sormaya kararımız tamdır. Halkın malının halk için harcanacağı, ayakkabı kutularına, kol saatlerine, takım elbise ceplerine ve ihale pazarlıklarına konu edilmeyeceği, devletin şeffaf ve hesap veren bir yüze kavuşacağı günler yakındır." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha