CHP’nin TBMM Grubu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün beraberinde 25 milletvekili ile gittiği TRT’de, Genel Müdür Şenol Göka ile yaşadığı tartışmanın görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Gök başkanlığındaki milletvekili heyetinin geçen hafta TRT Türk'te yayınlanan, sunuculuğunu Alper Üstündağ'ın yaptığı, konuk olarak Yavuz Bahadıroğlu'nun katıldığı 'Nasıl Oldu, Ne Oldu' isimli programda Cumhuriyet'e ve kurucular Atatürk ile İsmet İnönü'ye yönelik asılsız, iftira niteliğinde yapılan ağır saldırılarla ilgili bilgi almak ve gerekenin yapılması için TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile görüşmek istediği hatırlatıldı.

CHP’nin TBMM grubundan konuya ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede, “Geçtiğimiz hafta Cuma günü TRT'de yayınlanan programla ilgili görüşmek üzere 11 Ocak Pazartesi günü saat 13.30'da CHP'li milletvekili grubunun Genel Müdürlüğe geleceği iletilmesine karşın, kapılar kilitlenmiş, milletvekili grubunun makama alınmak istenmemesi nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile TRT Genel Müdürü Şenol Göka arasında sert tartışma yaşanmıştır. Genel Müdürün programı savunması üzerine Grup Başkanvekili Levent Gök, sert biçimde tepki gösterdi. Levent Gök, Atatürk ve İnönü'nün camilere yaptığı yardımları gösteren kararnamelerin de içinde yer aldığı bir dosyayı genel müdüre verdi. Yaşananlara ilişkin görüntüler ajansların görüntülü servisleri ile de paylaşılmıştır.” ifadeleri yer aldı.
Kaynak: cha