Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı milletvekillerden gelen tepkilere rağmen, kritik İran ziyaretine başladı. Ankara’dan Tahran’a dört yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan günübirlik ziyarette Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısı da gerçekleştirilecek.

"BU ZİYARETE İZİN VERİLMEMELİYDİ"
Ziyaret öncesi İran’dan Ankara’da rahatsızlık yaratan bir hamle geldi. İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, 65 İranlı milletvekili, Cumhurbaşkanı Ruhani’yi ‘Erdoğan’ın basiretsiz açıklamalarını tekrarlamaktan kaçınması için’ ciddi bir biçimde uyarmaya çağıran ortak bir bildiri imzaladı. Milletvekillerinden Cebar Kokçaknejad ajansa yaptığı açıklamada “Erdoğan İran ulusuna yaptığı hakaretler nedeniyle resmen özür dilemelidir” dedi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyaretini, "Ülkeyi aşağılayan birisinin ayaklarının altına kırmızı halı sermek diplomasimiz için utanç vericidir. Hükümet, Erdoğan’ın İran’a yönelik sözlerinden sonra bu ziyaretin yapılmasına izin vermemeliydi. Bu ziyaret ya lağvedilmeliydi yahut ertelenmeliydi" sözleriyle eleştirdi.


Editör: TE Bilişim