Cumhurbaşkanı seçiminin yaklaşması ile birlikte adayların seçim temposu da artıyor. Çalışmalara hız veren adaylar yurdun dört bir tarafında vatandaşa seslenmeye çalışıyor ve oy bekliyor. Partiler de desteklediği adayın galip gelmesi adına fazladan mesai yaparak vatandaşlara ulaşamya çalışıyor.
Cumhriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu şuan için 9 siyasi parti tarafından desteklenmekte. Erdoğan'ı geçebilmenin yolunu ittifakta bulan partiler bu şekilde Cumhurbaşkanı'nı olacak kişiye kendileri karar vermek istiyor.

Adaylığı kesinleştikten sonra başta tanıtım çalışması olarak mitingler ve konuşmalar düzenleyen Ekmeleddin İhsanoğlu tüm Türkiye'yi gezerek her kesimden insandan oy istiyor. Diyarbakır'a giden Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, burada halkı selamladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Diyarbakır gezisinde ise anormal bir tepki ile karşılaşıldı. Yeni Diyarbakırspor'un atkısını takan çatı adayına kulüpten tepki geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'a gelen İhsanoğlu, Yeni Diyarbakırspor'un kaşkol ve atkısını taktı. Bunun üzerine kulüpten yazılı bir açıklama ile Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepki gösterildi.

Yapılan açıklamada Yeni Diyarbakırspor üzerinden prim yapılmasına izin verilmeyecek denildi. Diyarbakırspor'un hiç bir maçında bulunmamış ve takıma katkısı bulunmayan insanların kulübümüz üzerinden şov yapmasına izin vermeyeceğiz diyen Yeni Diyarbakırspor Kulübü tarafından haberlerinin olmadığı halde kendilerinin siyasi amaçlar uğruna kulübün adının kullanılmasından hoşnut olmadıkları belirtildi.

Diyarbakırspor'un etik kurallarına uygun olmayan bu davranışın kulübü lekelediğini ve bu tarz siyasi emellere alet edilmek istenmediği vurgulandı.

Diyarbakırspor Kulübü, bilgileri dışında siyasi amaçlar uğruna kulübün eşyalarını kullanarak sporu ranta çevirmek istediğinden dolayı kendisi için suç duyurusunda bulunacağız dedi. Diğer tüm adaylar için de aynı kuralların geçerli olduğu belirtildi.
Editör: TE Bilişim