On ikinci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tehditte mi bulundu? 12. Cumharbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’te bir toplu açılış töreninde şoke eden bomba açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, ana muhalefetin ve kendisinin gündeminin ana konusu olan Başkanlık Sistemi ile akalı olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumharbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan '400 vekili verin, bu iş huzur içinde çözülsün' diye hakla serzenişte bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül'ü tenzih ederek de farklı konularda da ülkenin gidişatını değerlendirdi. Cumharbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’te toplu açılış töreninde konuştu. Başkanlık Sistemi için oy isteyen Erdoğan, AKP’nin mecliste daha fazla temsiliyet hakkı olması gerektiğin öne sürdü.

Türkiye’de yeni bir yönetim sisteminin şart olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türkiye’nin ihtiyacı olan sistem Başkanlık sistemidir” dedi. Yaklaşan milletvekili seçimlerine de değinen Erdoğan, “7 Haziran'da 400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün. Bu sistemi değiştirelim.” diye konuştu.

"ZALİMLERİN YANINDA YER ALAN ZALİMDİR"

Muhalefetin meydanlara çıkmasına yönelik eleştirilerine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi bu makama millet bizzat kendisi gönderdi. Çalış diye gönderdi, koş diye gönderdi, gayret et diye gönderdi. Dünya kazan biz kepçe olacağız dedik ve böyle yürüyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında muhalefet milletvekillerinin Esad ile görüştüğünü de anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de bazı siyasiler sıkılmadan, utanmadan 300 bine yakın insanı, katleden bir katil Esad'ı gidip ziyaret edebiliyorsa, ülkemizde hala nelerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım, kimlerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım. Unutmayın zulme rıza zulümdür.

Zulmün yanında yer alanlar, zalimlerin yanında yer alanlar onlarda zalimdir. Biz mazlumların, mağdurların yerinde yer aldık yer alamaya devam edeceğiz" dedi.

BU SEFER GÜL'Ü TENZİH ETTİ

Muhalefetin "Cumhurbaşkanının meydanları ne işi var" söylemlerini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan," Bunlar herhalde Çankaya'da oturum imza atan Cumhurbaşkanlarına alışmışlar onlar öyle devam etsin istiyorlar.

Kusura bakmasınlar, Sayın Gül'ü tenzih ederim ama ne dedik biz; 'biz yan gelip yatan, oturup seyreden bir cumhurbaşkanı olmayacağız dedik. Biz farklı bir Cumhurbaşkanı olacağız dedik'.

Çünkü bizi bu makama millet bizzat kendisi gönderdi. Çalış diye gönderdi, koş diye gönderdi, gayret et diye gönderdi. Dünya kazan biz kepçe olacağız dedik ve böyle yürüyoruz.

KÜLLİYYE OLARAK HİZMET VERECEK

Durmayacağız, beyler konuşmamızdan rahatsız oluyorlar. Eğer bu muhalefet benim konuşmamdan rahatsız oluyorsa doğru yoldayız demektir. Onlar alkışladığı gün ben kendimi 'çek' etmem lazım bir sıkıntı var demektir. Davet edersin gelmezler, milletin makamına gelmezler, milletin evine gelmezler.

Milletin evini de 'Kaçak Saray' diye tanımlarlar. Onlar öyle tanımlaya dursun biz şuanda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı milletin evi olarak tanımladık. İnşallah 1-2 sene sonra artık orası Cumhurbaşkanlığı Sarayı değil, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak hizmet verecek" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim