CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya FATİH projesindeki soruşturmaları ve projedeki 4 yıllık gecikmeyi sordu.
Engin Altay, TBMM Başkanlığına verdiği sonu önergesinde; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, 2010 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile başlatılan 'Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' (FATİH) projesi başlatıldığını hatırlatarak, “2014 yılında tamamlanacağı belirtilmesine rağmen projenin halen bitirilemediği, birçok usulsüz iş ve işlemlerin yapıldığı, bu usulsüz iş ve işlemlerle ilgili çeşitli soruşturmalar açıldığı tüm kamuoyuna yansımıştır. Ayrıca bu soruşturmaları yürüten müfettişlerin usulsüzlükleri tespit etme yerine, soruşturmaları kapatmaya yönelik işlemler yaptığı bilgilerine ulaşılmıştır.” dedi.

Altay, bu bilgiler doğrultusunda Bakan Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltti:

“Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi kapsamında kaç soruşturma açılmıştır?
a) Soruşturmalar hangi Maarif Müfettişleri tarafından yürütülmüştür?
b) Soruşturmaların sonucunda kaç yönetici ceza almıştır?
c) Kapatılan soruşturmalar hangi gerekçe ile sonlandırılmıştır?
d) Maarif Müfettişlerine, soruşturmaların kapatılması yönünde, bazı özel şirket yöneticileri ve bakanlık çalışanları tarafından tehdit ve telkin de bulunulmuş mudur?

Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na yansımış olan kaç adli soruşturma bulunmaktadır? Bu soruşturmalar kapsamında hangi personeller ceza almıştır?

FATİH Projesinin 2014 yılında bitirileceği 2010 yılında proje sunumunda dönemin başbakanı tarafından açıklanmışken, bitiriliş tarihinin tarafınızdan 2018 yılı olarak belirlenmesinin gerekçesi nedir? 4 yıllık gecikmenin sorumlusu kimdir? Sorumlular hakkında bir işlem yapılmakta mıdır?”
Kaynak: cha