TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti milletvekilleri ile CHP'li milletvekiller arasında çok şiddetli bir tartışma yaşandı. Tartışmanın yaşandığı konu ise  milli ve manevi değerlerin korunmasına yönelik yapılması gerekenler hakkında genel görüşme önergesi oldu.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Cumhurbaşkanını Erdoğan'ı eleştiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün üzerine yürüdü. Aslan'ı AK Partili milletvekilleri tuttu. Tartışmalar nedeniyle birleşime ara verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda MHP Grubunun milli ve manevi değerlerin korunmasına yönelik yapılması gerekenler hakkında genel görüşme önergesinin gündeme alınması önerisi görüşmesinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, " AKP çok şeye zarar verdi. Cumhuriyetin değerlerine çok zarar verdi. Hukuka, insan haklarına zarar verdi. İnsanlığı yerlerde süründürüyor. Ama AKP iktidarı en büyük zararı dine verdi. Yüce islam dininin içini boşalttı. Dine darbe yaptı. İslam dininde dokunulmaz olan sadece Allah'tır. AKP'liler dokunulmaz olan bizleriz diyor. Ya siz Allah mısınız haşa. Sizde Allah korkusu yok mu? Dokunulmazlık sadece Allah'ta varken dokunulmazlık zırhına bürüdünüz 4 bakanı yargılamadan akladınız. Ama siz yargılanmadan aklanmayı gerçekleştirdiniz. Allah sizleri ıslah etsin. AKP döneminde hırsızlık helal sayıldı. Rüşvete hediye dediniz. Allah kitap dediniz yetim hakkı yediniz. Saraya bakın. Bugün Hz Muhammet yaşasa o saraya girmez ya. O sarayda haram var çünkü israf var" ifadelerini kullandı. Özkes, AK Parti döneminde zinanın suç olmaktan çıkarıldığını ve fuhuşun patladığını iddia etti. Bu sözler nedeniyle Özkes ile AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

BOSTANCI TEPKİ GÖSTERDİ

Sataşma olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Özkes'i eleştirerek, "Eğer müftü olarak cemaatine böyle konuşmalar yaptıysa o camide cemaat kalmamıştır. Çünkü böyle bir dile kimse muhatap olmak istenmez" dedi.
"ŞEHİDİ SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİYORSUNUZ"
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Bir savcımız şehit oldu. Cumhurbaşkanı ailesinin evine taziyeye gidecek. Bütün AKP teşkilatından 'Cumhurbaşkanı taziyeye gidecek kalabalık oluşturun' diye mesaj. Bir şehidi siyasi malzeme haline getiriyorsunuz" diye konuştu.

CHP'LİLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Bu sözlere de AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi ve sert tartışmalar yaşandı. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan yerinden kalkarak CHP sırasına hareket etti ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün üzerine yürüdü. Aslan'ı AK Partili milletvekilleri tuttu. Ancak AK Parti ile CHP'li milletvekileri arasında sözlü tartışmalar sürdü. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sözlü tartışma yaşadığı AK Partili milletvekillerini dışarı çağırdı.

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Tartışmalar nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 30 dakika ara verdi. MHP'nin önerisi ise birleşim tekrar açıldığında oylandı ve kabul edilmedi
Editör: TE Bilişim