CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, emniyet birimleri tarafından gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan IŞİD militanlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP'li Erdem, şunları kaydetti: "Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Adana'dan ticari taksiler ile şehre geldikleri tespit edilen ve IŞİD'e katılacak olan 2'si Türk, 7'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 9 kişi yakalanmış, yakalanan şüpheliler hakkında IŞİD'e üye olmak suçundan işlem başlatılmış ve daha sonra adliyeye sevk edilen şahıslar adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Benzer şekilde, Konya'da IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 12'si tutuklu 24 sanığın yargılandığı davada, aralarında Suriye'deki çatışmada ölen 2 kardeşinin intikamını almak için 'canlı bomba' olmak istediği, ancak örgütün bunu kabul etmediği öne sürülen 34 yaşındaki 2 çocuk annesi F.K.'nın da bulunduğu 4 kişi adli kontrol kararıyla tahliye edilmiştir."

Erdem, bu çerçevede Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: "Canlı bomba itirafında bulunan şahsa verilen tahliye kararı 'eylem yapmadan canlı bombaları tutuklayamayız' yaklaşımınızın bir sonucu mudur?

Son 5 yılda El Kaide ve benzeri islami terör kapsamına giren örgütlere mensup olduğu ve örgüte katılacağı iddiasıyla gözaltına alınan veya tutuklanan kaç kişi serbest bırakılmıştır?

07 Haziran seçimlerinden itibaren IŞİD’e katılacağı tespit edilen, IŞİD sempatizanı veya militanı olarak yakalanan kaç kişi serbest bırakılmıştır? IŞİD militanı oldugu iddiasıyla cezaevlerinde kaç kişi vardır?

Geçtiğimiz Temmuz ayında Menemen’de IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan 7 kişiden 2'sinin AKP üyesi olduğu dikkate alınırsa, halihazırda benzer şuçtan tutuklu bulunan kişiler arasında AKP üyesi olan kaç kişi vardır?

Benzer şekilde IŞİD sempatizanı veya militanı olarak tutuklanmış ve AKP üyesi olduğu tespit edilmiş kişilerin kaçı serbest bırakılmıştır?

El Kaide ve IŞİD’e yönelik davalar açan veya yürüten savcı ve hakimlerden kaçının görev yeri değiştirilmiştir?

IŞİD ve benzeri islami terör örgütlerine mensup hükümlüler için herhangi bir af yasası çıkarılması düşünülmekte midir?"
Kaynak: cha