Buldan, bunun rutin görüşmelerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüştük. Tabii izleme kuruluyla ilgili görüşlerimizi belirttik. Ama onların İmralı adasına ne zaman gideceği henüz netleşmedi. Haftasonu bizgidiyoruz, bunu netleştirdik" dedi.

Pervin Buldan, görüşme sonrası 16 kişilik bir izleme heyetinin oluşturulduğunu açıkladı.

Buldan, "Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak. Heyet, bir sonraki İmralı görüşmesine katılacak. Görüşmeye Sırrı Süreyya Önder ile katıldık" diye konuştu.

İzleme Heyeti'nde olacak 16 kişiden 7'si Akil İnsanlar Heyeti'nin bölge başkanlarından olacak, ancak geriye kalan 9 kişinin kim olacağı henüz açıklanmadı.

Bugün, çözüm sürecine ilişkin çok önemli bir gelişme gerçekleşti. İmralı Adası'na Öcalan ile görüşmek için gidecek heyetin kadro isimleri belli oldu. Başbakan Yardımcısı olan Yalçın Akdoğan,  HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile beraber bir görüşme gerçekleştirdi. TBMM'de gerçekleşen bu görüşmenin ardından İmralı'ya gidip Abdullah Öcalan ile görüşecek olan heyetin isimleri belli oldu.  HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, çok kritik görüşme sonrasında İmralı'ya gidecek olan 16 şahısın isimlerini açıkladı. 
Editör: TE Bilişim