Diplomatik gerginliğin tırmandığı şu günlerde Tahran ziyaretini yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tahran'ın günlük siyasi gazetesi Shahrvand, "Osmanlı Don Kişotu" yakıştırmasında bulundu.

İran'ın günlük siyasi gazetesi Shahrvand, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyaretini çok ilginç bir karikatür ile duyurdu.

"O SÖZLER HAFIZALARDAN SİLİNMEDİ"

Gazetenin birinci sayfasında manşetten büyükçe verilen karikatürde "Osmanlı Don Kişotu Tahran'da" ifadesi kullanıldı. Gazete karikatürün detay haberinde ise Erdoğan'ın ziyaretinden bir kaç gün önce İran'a hakaret içeren sözler kullandığını hatırlatarak, "O sözler daha hafızalardan silinmedi" dedi.

Gazetede yayınlanan baş yazıda Erdoğan'ın "Yeni Osmanlı İmparatorluğu" hayalleri olduğunun altı çizilirken, "Bu Erdoğan'ın İran'a karşı ilk saldırgan tavrı değil" denildi.

"VERDİĞİ POZU HATIRLATARAK..."

Makalede Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 16 Türk devletinin askerleriyle verdiği poz hatırlatılarak, "Bu Erdoğan'ın yeni Osmanlı hayalleri olduğunu destekleyen bir hadiseydi" deniliyor. Ayrıca Erdoğan'ın okullarda Osmanlıcayı özendirmesinden de bahsediliyor.

Gazete bütün bunlardan yola çıkarak Erdoğan'a "Osmanlı Donkişotu" yakıştırması yapıyor. Don Kişot, İspanyol yazar Miguel de Cervantes'in ölümsüz romanının baş karakteridir.

Don Kişot şövalyelik hayalleri kuran ihtiyar bir adamdır. Yel değirmenlerine karşı verdiği savaşlarla bilinen Don Kişot atı Rosinante ve uşağı Sancho Panza ile diyar diyar dolaşarak hayali kahramanlıklar yapar.



Editör: TE Bilişim