MHP’de 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili aday listeleri netleşmeye başladı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sabaha kadar listeler üzerinde tekrar tekrar çalıştığı belirtilirken Balyoz davasından tutuklanan Kurmay Albay Hanefi Yıldırım ile MYK üyesi Abbas Bozyel’in Iğdır’dan, genel başkan yardımcıları Zühal Topçu, Mevlüt Karakaya, Şefkat Çetin ile eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın da Ankara’dan milletvekili adayı gösterileceği dile getirildi.

KENDİ SEÇİM BÖLGESİNDEN ADAY

Temayül yoklamaları sırasında Ankara ya da İstanbul’dan aday gösterileceği konuşulan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın ise Ankara ve İstanbul listeleri dolu olduğundan yeniden kendi seçim bölgesi Gaziantep’ten aday olacağı kaydedildi.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP’nin İstanbul listesinde de Ümit Özdağ, TBMM Başkanvekili Meral Akşener gibi isimler var.

"KÜRTÇE KONUŞAN..."

Genel seçimler için milletvekili aday adaylık başvurularını 12-18 Mart tarihlerinde alan MHP’ye 1701 kişi adaylık başvurusunda bulunmuştu. 1701 kişiden 50 kişinin adaylık başvurusu da genel merkez tarafından geri çevrilmişti.

Bahçeli’nin partinin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde oy oranını artırmak için 'Kürtçe konuşan Türk aşiretlerin önde gelen isimlerini' aday göstermek için görüşmelerde bulunduğu da kaydedildi. 
Editör: TE Bilişim