25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma programı büyük ilgi gördü.
Yahya Kaptan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Muhsin Yazıcıoğlu için dua edildi. BBP Kocaeli İl Başkanı Nihat Yıldız, yaptığı konuşmada, "Alperenler, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadığı zorluklara göğüs gererek mücadeleden vazgeçmeyecektir. Kan davası gütmeden Muhsin Yazıcıoğlu'na suikast düzenleyenlerden hesabını soracağız. Alperenlerin lideri Muhsin Yazıcıoğlu, rehberimiz Hz.Peygamber'dir. Muhsin Yazıcıoğlu ne anlatıyordu bizlere? Kendinizi geliştireceksiniz, Kur'an yolundan ayrılmayacaksınız, kendinize Efendimiz'in sünnetini şiar edineceksiniz ve Kur'an-ı Kerim'e uyarak bir yaşam süreceksiniz diyordu. Kendisi de bu şekilde yaşamını sürdürdü ve ne yazık ki suikast sonucu hayata gözlerini yumdu." dedi.

BBP Kocaeli milletvekili aday adayı ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serhat Duyar ise Alperenler olarak, Yazıcıoğlu'nu şehit eden güruhların sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Duyar, şunları kaydetti: "Muhsin Başkan'ın şehadetinde kimin parmağı varsa, bunun hesabını muhakkak Alperen Ocakları olarak soracağız. Bundan kimsenin kurtuluşu olmasın. Ama Muhsin Başkanın bizlere göstermiş olduğu bir şey var. Muhsin Başkan, 'Asla ve asla kan davası gütmeyin' diyordu bizlere. Bizler elbetteki kan davası gütmeyeceğiz. Bizler Allah'ın belirlediği çizgilerde yaşayarak ve daha sonra bunu bizden sonra gelen nesillere aktararak davamızın yücelmesi ve bekası adına bunu devam ettireceğiz. Bu davanın yükünü sırtlamak bizlere kaldı. 
Editör: TE Bilişim