Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından açıklamayı Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yerine Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı

Pakistan'a hareketi öncesi konuşan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

''ÖZGECAN DEĞİL İNSANLIK VİCDANI KATLEDİLDİ''

"Bu olay çok yakın takip altına alındı. Failler yakalanarak adalete teslim edildi. O gün sadece Özgecan değil, insanlık vicdani katledildi. Bir ortak bilinç ortaya çıktı ve böylece bir çok kadına hayat bağışlamış oldu.

Hükümetlerimiz kadına yönelik şiddet konusnuda çok ciddi önlemler aldı. Bir eylem planı geliştirildi. Bu hukuki mevzuatla çözülecek bir mesele değil, zihniyet meselesi. Özgecan hepimzin canıydı.

Bu saldırganların en sert cezayı hakettiğine inanıyoruz. Yargının bu konuda grekeni yapacağına inancımız sonsuzdur. Şiddet kültürüne karşı yeni nesiller bilinçlendirilmelidir. Kadına şiddetin sona erdirilmesi için geniş kapsamlı çalışmalar içerisine gireceğiz.

BEDELLİ ASKERLİK

203 bin 824 kişi faydalandı. Elde edilen gelir savunma sanayiine devredilecek.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

İç Güvenlik Paketi 6-7 Ekim Olayları nedeniyle gündeme gelmiştir. Güvenlik özgürlüklerin olmazsa olmaz şartıdır. Güvenliğin olmadığı yerde özgürlüğün de ihlal edildiğini Suriye’de, Irak’ta, Ukrayna’da görüyoruz. Bu yasaların hepsi AB standartlarında yasalardır. Buradan hareketle Meclis çalışmalarının kesinlikle bir gerginlik ortamına dönüşmemesi gerekmektedir. Muhalefet için muhalefet etmek gibi bir amaç varsa Ak Parti buna boyun eğmez. Bütün partilerimizin konuya sağduyu ile yaklaşıp bu yasanın geçmesi için destek vermesi gerekiyor.”

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci demokratik siyaseti önceleyen bir süreçtir. Bu süreçte şiddet, silah ve teröre yer yoktur. Çözüm isteyen şiddetin her türlüsünü reddetmelidir. Silah üzerinden bir şey elde edeceğini düşünenler bir yere varamaz. Bizim tutumumuz açıktır. Yeni bir anaysa için seçime gidiyoruz.

Silahlı yöntemi bir yöntem olarak benimseyip, sürecin içine almaya çalışanlarla süreç yürüyemez. Bunun gereğini yapmak konusunda gerekli adımlar atılacaktır. 6-7 Ekim olaylarını kimsenin unutması beklenmesin. Öncelikle kamu düzeni... CHP molotofu savunuyor, neredeyse bonzaiyi savunuyor.

İç Güvenlik Paketiyle polisimize tanınan yetkililer dünyanın her yerinde tanınan yetkilerdir.

CHP ve MHP de yaptıkları çağrı ile takındıkları tutum arasındaki uçurumun hesabını versinler. Kamu düzeni çözüm sürecinin alternatifi değildir. Hem kamu düzenini sağlayacağız hem de çözüm sürecini devam ettireceğiz."  
Editör: TE Bilişim