Ağustos'un 10'unda yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi yaklaştıkça Türkiye'deki seçim gerginliği artarak devam ediyor. Adaylar çeşitli yerlerde mitinglerine ve çalışmalarına devam ederken partiler de destekledikleri adayın galip gelmesi adına fazladan mesai yapıyor.

Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş büyük bir çekişme yaşacak. Siyasi parti destekçileri de partilerin desteklediği adaylara oy verecek. Yapılacak seçimlerde Türkiye 12. Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Daha önceki Cumhurbaşkanı seçimleri meclist tarafından yapılmıştı ve ilk kez halk Cumhurbaşkanı'nı seçecek.

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak seçilecek adayın Türk yada Kürt olduğunun hiç bir önemi olmadığına vurgu yaptı.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm vatandaşlardan oy istedi. Teklik yerine birliğe vurgu yapan Selahattin Demirtaş, tek dil denilerek diğer diller yok sayılıyor, tek millet denilerek diğer halklar yok sayılıyor dedi. Beraber bir şekilde güzel ülkemizi cennet yapalım diyen Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, halkın devletten korktuğu bir yapıda yaşamamak için en doğru seçimi halkın yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı olacak kişinin özelliklerine de değinen Selahattin Demirtaş, etnik kökenden önce insan olunmalı dedi. Dürüst ve namuslu bir Cumhurbaşkanı'nın seçilmesine vurgu yapan Selahattin Demirtaş, köşke çıkacak ismin Türk yada Kürt olmasının hiç bir önemi olmadığını dile getirdi. Türkiye'yi barışın ve huzurun adresi haline getirmek isteyen Selahattin Demirtaş, hep beraber Türkiye'yi en güçlü ülkelerden biri yapalım dedi.
Editör: TE Bilişim