ANKARA, () - HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Önder, demokratik müzakerelerle ilgili soruya, "Yasal ve anayasal değişikliklerin hepsi var, özerklik de var" dedi.

DEMİRTAŞ ÜZERİNDEN BİR LİNÇ KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR

Önder, "Demirtaş üzerinden bir linç kampanyası yürütülüyor. Bu açıklamaların arkasında hepimiz varız. İçinden Demirtaş’ın seçilmesini kabul edemeyiz. Yalçın Akdoğan’ın deyimiyle, "Demirtaş’ı yedirmeyiz" dedi.

"ÖZERKLİK DE VAR"

Demokratik müzakerelerle ilgili bir soruya Önder, bu memlekette temel haklar meselesinde bozucu olan neler varsa onlar olduğunu söyledi. Yasal ve anayasal değişikliklerin hepsinin olduğunu söyleyen Önder, özerklik de olduğunu belirtti.

"HİÇ KİMSEDE BİR ADALET DUYGUSU YOK"

Önder, genel afla ilgili ise "Bu ülkenin son 40 yılında siz mahkemelerin tesis ettiği adaletin bu ülkenin toplumsal vicdanında makes bulduğunu iddia ediyorsanız bir genel af lüzumsuz diyebiliriz ama bakın bu ülkeye, Trabzonsporlusundan Fenerbahçeli'sine HES direnişçisinden, parasız eğitim talep eden öğrenciye, gençliğe varana denk, kadın cinayetleri davalarına varana dek hiçkimsede bir adalet duygusu yok. Adalet yerini bulur, adalet yerini buldu, adalet tecelli etti denilecek birşey yok. Birinci gün adalet yerini buldu diyenler, ikinci gün bu bize komploymuş bütün bu yargılamaları yeniden başlatacağız diyorlar. Devletin mağdur ettiği insanlarla ve bu mahkumiyetler üzerinden ülke yönetme arzularının doğurduğu travmalarla helalleşmenin en etkili yoludur" şeklinde konuştu.

Kaynak: dha