Artvin VIP torpil iddiasıyla çalkalanıyor. Yüksek puanlı namzet yerine Adalet ve Kalkınma Partisi Ak Parti'li meclis üyesinin gelininin alındığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Artvin'in Yusufeli İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 1 memuru işe almak için ilanına çıktı. Başvurular sonrası mülakatlar yapıldı. Yusufeli Kaymakamlığı 26 Ocak'ta mülakat sıralamasını açıkladı. Salih Delioğlu  mülakat listesine 86,8 puan ile birinci alelade girdi. İddiaya göre bu sırada Adalet ve Kalkınma Partisi Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Ali Yiğit 2 Şubat'ta yapılacak mülakat öncesi birinci sıradaki namzet Delioğlu ile görüştü. Ali Yiğit, Delioğlu'na "Gelinimi buraya aldırayım. Sen nisan ayındaki merkezi atamada diğer bir yere atanırsın" dedi. Salih Delioğlu bu teklifi kabul etmeyince Ali Yiğit bu defa "Atanamazsan gelinimi Artvin'e aldırırım. Sonra da buradaki kadroyu yine boşaltır, senin önünü açarım" dedi.

YENİ ŞARTLAR EKLENDİ

Delioğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Ak Parti'li Ali Yiğit'in tekliflerini reddetti. Bu süreçte 2 Şubat'ta düzenlenecek olan işe alım mülakatı iptal edildi. 6 Şubat'ta yeni mülakat tarihi belirlendi. Yeni mülakata giden Delioğlu'na ve başka 3 adaya kaymakam ve komisyon üyeleri tarafından yeni bir sürecin başlayacağı söylendi. Bununla beraber duyuru metninde daha evvel bulunmayan ‘diğer bir yere atanmadan iki sene mecbur çalışma şartı' getirildi. Bunun yanında bilgisayar uygulama sınavı ve iki günlük ‘deneme çalışması' maddeleri eklendi.

DÜŞÜK PUANLI GELİN ALINDI

Delioğlu, iş alım ilanına sonradan madde eklenemeyeceğini belirterek düzenlemeye itiraz etti. Ancak yeni şartlar gene de kabul edildi. 86,8 puanlı Delioğlu yerine 82 puanlı gelin Hülya Yiğit işe alındı. Mülakatın yapıldığı gün gelin işe başladı.

'HAK YEMEDİM YAPILAN AYIP'

Memur olmak için lüzumlu şartları sağladığını aktaran Salih Delioğlu, "Ama bunlar yetmiyor. Sistem bir de bana dayı bul, amca bul söylüyor" dedi. Hakkı olduğu halde işe alınmamasına başkaldırı etti. "Boşuna mı bu puanı aldım? ÖSYM'ye o kadar parayı beyhude mı yatırdım? 10 ay oturup beyhude mı çalıştım" diye sordu. Şu anda işsiz olduğunu belirten Delioğlu, "İlla ki birilerinin hakkını yiyerek mi bir yerlere geleyim? Sistemin insanı mı olayım? Yapılanlar Türkiye'nin geleceğine, gençlere, bu millete ayıptır" diye konuştu.

MEMUR OLAMAZSIN TEHDİDİ

Olayla ilgili Yusufeli Savcılığı soruşturma başlattı. Delioğlu ifade vermeden evvel Ali Yiğit'in kendisine bir yakınları aracılığıyla haber gönderdiğini belirtti. Ali Yiğit'in, "Şikayetçi olma. Bu hadise büyürse memur olamazsın" dediğini aktardı. Delioğlu bu olayı da savcılığa bildirdi. Bunun üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi Ak Parti'li Yiğit hakkında tehdit suçundan dava açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi.

'ATAMA İHTİMALİYLE ALMADIK'

Delioğlu, yüksek puana karşın işe alınmama nedenini sorduğunda "İki sene kesintisiz çalışacak verimli eleman istiyoruz" dendiğini söyledi.

ANKARA'YA ATANACAK

Delioğlu ise bu gerekçenin yersiz olduğunu belirtti. Adalet ve Kalkınma Partisi Ak Parti'li Ali Yiğit'in gelininin gebe olduğunu, bu nedenle ataması yapılsa bile en az bir sene doğum izni alacağını aktardı. Ayrıca Hülya Yiğit'in kocasının Başkent Ankara'da memur olduğu için tayinini oraya isteyeceğini aktardı. "Bu nedenle Hülya Yiğit verimli bir personel değildi" dedi.

İddialarla ilgili açıklama yapan Ali Yiğit ise gelininin gebe olduğunu doğruladı. Bu yüzden yakın zamanda doğum iznine ayrılacağını ifade etti. Ayrıca eş durumundan ötürü Başkent Ankara'ya gideceğini belirtti.

KAYMAKAM: ÖYLE TERCİH ETTİK

Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereli ise "İznini yapar, geri döner. Sanıyorum ki Hülya Yiğit gene de burada kalacaktır" diyerek işe alım tercihini savundu.

 

 

Editör: TE Bilişim