Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 14'üncü birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yönetiyor.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, hükümete yönelik eleştirilere cevap verdi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkeş'e "Sayın Türkeş, Türkmenlere silah gitti mi gitmedi mi?" diye sordu. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de "Vallahi billahi tırları anlat önce." dedi. Türkeş ise "İki dakikada onların hepsine cevap veremem." diye karşılık verdi.

"Şimdi, her şeyden önce bu dönemde ilk defa kürsüye geldiğim için bu dönemin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diyen Türkeş, Nasrettin Hoca hikâyesi anlatmaya başladı. Tanal, "Bakanım, fıkrayı anlatma. Türkmenlere silah gitti mi, gitmedi mi? Sayın Başkan, ek süre ver Allah rızası için, 78 milyon bunu merak ediyor! Biz haklarımızdan feragat ediyoruz ama açıklasın, Türkmenlere silah gitti mi, gitmedi mi?" diye konuştu.

Tuğrul Türkeş, şöyle devam etti: "Şimdi, deminden beri yapılan konuşmaları takip edince… Nasrettin Hoca'nın evine hırsız girmiş. Konu komşu gelmiş, haber de vermiş, güvenlik güçleri de gelmiş. Eve her giren hem komşular hem de güvenlik güçleri 'Hoca bu cam açık bırakılır mı, bu kapı ne, bu damın durunu ne?' diye herkes Nasrettin Hoca'yı eleştirince Nasrettin Hoca'nın burasına gelmiş, demiş ki 'Ya, bu eve giren hırsızın hiç mi suçu yok?' Şimdi, buradaki yapılan konuşmalara bakıyorum da terör örgütünü inkâr eden, terör örgütünü görmezden gelen, terör örgütünün bölgede yaptıklarını hiçbir şekilde kale almayan ve sadece siyasi iktidara ve iktidardaki partiye yönelik laflar eden konuşmalardır. Değerli arkadaşlar, Türkiye'nin az önce Levent Bey'in haritada gösterdiği bölgesinde terör örgütüyle ilgili çok ciddi bir mücadele sürüyor. Tabii ki istenen, arzu edilen uygulamalar değil yapılan uygulamalar ama baktığınızda da zorunlu olan uygulamalardır, gereken yapılıyor."

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "Tırların hiç mi suçu yok, tırların?" derken; İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da "Bu Hükûmetin hiç mi suçu yok?" ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha