MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, MHP’de olağanüstü kurultay iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Herkesin demokratik hakkını kullandığını belirten Özdağ, “Tüzükten kaynaklanan demokratik haklarını kullanabilirler. İmzaları verdikleri zaman gereği tüzük çerçevesinde MHP Genel Merkezi tarafından yapılır. Mesele bu kadar basittir. MHP büyük, tarihi kökleri derin olan bir partidir. Nasıl bundan 50 sene önce, adı CKMP idi, vardı ise bugün hala varlığını sürdürmeye devam edecektir. 50 sene sonra da burada bir başka MHP vekili konuşacak ama 10 sene sonra AKP’nin olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Azez-Cerablus hattında PYD’nin ilerlediği hakkında bilgiler var neler söylersiniz?” sorusu üzerine Özdağ şunları söyledi: “23 Aralık’ta Meclis'te yaptığım konuşmada AKP sıralarına dönerek PKK’nın Cerablus’ta bir yığınak yaptığını ve bu yığınakla bir saldırıya hazırlandığını, Azez-Cerablus arasındaki bölgeye gireceğini ifade etmiştim ve sormuştum PKK bu bölgeye girerse ne yapmayı düşünüyorsunuz, diye. Şimdi PKK-PYD Azez’in altından bir saldırı yaptı ve bölgeye girdi. Öbür taraftan Afrin Kürt dağı bölgesinden Azez’e yönelik bir saldırı gerçekleştirdiler, ilerliyorlar. Her iki taraftan da güvenlikli bölge diye adlandırılan bölge PKK’nın yavaş işgali altına girmeye başlıyor. AKP hükümeti bölgeye girenlerin aslında Araplar olduğunu söyleyerek ne yapmaya düşündüğünü ortaya koydu. Demek ki yalan söylemeyi düşünüyormuş Türk milletine. İktidar şu anda PKK’yı durduramadığı için bu bölgeye girenlerin PKK’lılar değil Arap güçleri olduğu yalanını söylüyor. Bu utanç verici bir şeydir. Türkiye PKK karşısında yine internet ortamında dahi alaya alınacak duruma düşürülmektedir. Ortadoğu’da kimse artık Türkiye’yi bir reel güç olarak algılamamaktadır. Amerikan başkanı bir telefon etmekte, Türk askerleri Musul’dan çekilmekte. ABD başkanı bir telefon etmekte, Peşmergeler Türkiye’ye girmekte ve Türkiye üzerinden PKK’ya yardım götürmekte ve çatışmalar gerçekleştirmektedirler. ABD başkanı bir başka telefon ettiğinde ne olacak diye merakla bekliyoruz. Durum utanç vericidir, yüz kızartıcıdır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan Başbakan'ın kamuoyu önüne dahi çıkmak konusunda tereddüt etmesi gerekirken sanki bölgede hiçbir şey yok gibi davranmakta. Öbür taraftan IŞİD bu bölgede, daha yeni bir gazetemiz haber verdi, 25 Türkmen diye size resimlerini de gösteririm, gerçek sayı 70’dir. 70 Türkmen’in kafasını keserek öldürmüştür. Hala hükümetten bir ses yok bu konuda. Uganda’da olan bir hadiseye duyarlılık gösteren Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın kafası kesilen Türkmenler olunca nedense ses çıkartmadıklarını görüyoruz.”

Başka bir gazetecinin, “Parti içindeki muhalefetin olağanüstü kurultay için gerekli imzayı topladığı hafta sonu yapılacak Kızılcahamam kampından sonra genel merkeze teslim edeceği haberleri var, bir yorumunuz olacak mı?” sorusuna Özdağ, “Herkes demokratik hakkını kullanıyor. Tüzükten kaynaklanan demokratik hakları kullanabilirler. İmzaları verdikleri zaman gereği tüzük çerçevesinde MHP Genel Merkezi tarafından yapılır. Mesele bu kadar basittir. MHP büyük, tarihi kökleri derin olan bir partidir. Bugün Türk siyasetinde birçok parti, iktidar partisi de olmuş birçok parti artık yokturlar. Adlarını saymama gerek yok. Ama MHP nasıl bundan 50 sene önce, adı CKMP idi, vardı ise bugün hala varlığını sürdürmeye devam edecektir, 50 sene sonra da burada bir başka MHP vekili konuşacak ama 10 sene sonra AKP’nin olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.” cevabını verdi.
Kaynak: cha