Rehine krizinde büyük kaos yaşanıyor Bugün itibariyle yaşanan Çağlayan Adliyesinde Berkin Elvan soruşturması' nı yürüten Savcı Selim Kiraz bir grup DHKPC üyesi tarafından rehin alındı. Örgüt üyeleri Berkin Elvanın ölümünden sorumlu polislerin canlı yayın önünde itirafta bulunmalarını, ve arabulucu bir heyet oluşturulmasını istiyor


İstanbul Çağlayan Adliyesinde, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKP-C örgütü elemanları ile güvenlik güçlerinin müzakere pazarlıkları devam ediyor. Son duruma bakılırsa görüşmeler tıkanmış gibi.   Örgütün tüm sosyal medya hesapalrı yasaklandı. Örgütün müzakere ve ara buluculuk için istediği CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve onunla birlikte İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da adliyeye geldiği belirtildi.  Ama örgütün müzakere için istediği 5 maddelik şart yerine getirilemiyor. 

5 maddelik şartta, Berkin Elvan'ı öldüren polislerin adliyeye getirilmesi de yer alıyor. Bu talepler yerine getirilmezse, soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldürmekle tehdit eden ve Kiraz'ın başına silah dayayıp, fotoğrafı sosyal medyaya yayan DHKP-C üyeleri, Berkin Elvan'ı öldüren polislerin adliyeye getirilmesi' de sartlar içerisinde.   İşi kaosa sokan ise bu şart. Çünkü Berkin Elvan'ı öldüren polis bilinmiyor. Adliyede bu bilgi yok ve neler olacağı ise tam bir kaos yaşanıyor.

Editör: TE Bilişim