Nöroloji Uzmanı DR. Recep Toprak, bilgisayar ve cep telefonunun yoğun kullanımının unutkanlığı erken yaşlara çeken etkenlerin başında geldiğini söyledi.

Unutkanlığın çok ciddi hastalıkların belirtisi olduğunun unutulmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Memorial Dicle Hastanesi Nöroloji Bölümü Uzman Doktoru Recep Toprak, vatandaşlara unutkanlık konusunda uyarılarda bulundu. Unutkanlığın, hafızada depolanan bilgi ve tecrübelerin geri çağırılmasında yaşanan güçlükler olarak tanımlanabileceğini belirten Toprak, "Beyinde yaklaşık elli milyar kadar hücre bulunmaktadır ve bu hücreler birbirleriyle hep iletişim halindedir. İnsan yaşlandıkça beyin de yaşlanır ve hücre kaybına uğrar. Bu da bilişsel fonksiyonlarımızın eskisi gibi güçlü olmasını engeller.'' dedi.

Bilgi ve becerilerin sürekli yenilendiğinde ve tekrarlandığında hafızada kalması ve hatırlanmasının daha kolay olacağını da ifade eden Uzman Doktor kullanılmayan bilgilerin bellekten zamanla silineceğini belirtti.

Bilgisayar ve akıllı telefonların yoğun kullanımı sonucu depresyon, anksiyete, yoğunluk, stres, kaygı, gereksiz birçok bilgi, uyku bozuklukları B12-D3 vitamin ve folik asit eksiklikleri, tiroid hormon bozuklukları, kafa travmaları, düzensiz yaşam tarzı, yanlış beslenme alışkanlıkları ve çevresel toksik maddelere maruz kalma gibi sorunların ortaya çıkabileceğini söyleyen Doktor,vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını önerdi. 
Editör: TE Bilişim