Günde 4 litre buzlu çay içtiği öğrenilen insanoğlunun bu sebepten böbrek yetmezliği yaşamış olduğu ortaya çıktı ABD Birleşik Devletleri ABD'nin Arkansas Eyaleti'nde yaşayan 56 yaşında olan insan, mide bulantısı, zayıflık, bitkinlik ve beden ağrısı ile doktora başvurdu.

GÜNDE 4 LİTRE BUZLU ÇAY

Yapılan idrar testinde kalsiyum oksalat kristalleri oldukça yüksek çıkan insanın bir tür böbrek taşıdğı anlaşıldı Ancak insan, ailesinde asla kimsede böbrek taşı ya da benzer bir sorun olmadığını belirtti.

Doktorlar bunun üstüne detaylı soru sormaya başladı ve nedenini anlamaya uğraştı Sonuçta insanın günde 4 litre buzlu çay içtiği ve böbrek taşının bu nedenle oluştuğu anlaşıldı.

ÇAYIN İÇİNDEKİ MADDE BÖBREK TAŞI YAPIYOR

Arkansas Tıp Fakültesi Hastanesi'nden doktorlar kara çayın içerisinde yüksek oranda oksalat içerdiğini ve bunun böbrek taşına ne sebepten bulunduğunu belirtti.

Uzmanlar bu kadar yüksek dozun böbrek yetmezliğine kadar götürdüğünü de açıkladı Hastaneden izahat yapan doktorlar kara çayı suçlamadan önce öteki değerlendirmeler de yaptık fakat vaziyetin tam olarak çok oranda içilen buzlu çaydan kaynaklandığı görülüyor.

İsmi açıklanmayan hasta böbrek hasarı oldukça yüksek boyutlarda bulunduğu için diyalize girmeye başladı Doktorlara nazaran de yaşamının sonuna kadar diyalize girmesi gerekecek.  
Editör: TE Bilişim