Uzun süre bilgisayar başında kalan, yeme-içme ihtiyacını daha ekran başında karşılayan, bilgisayardan uzaklaştıklarında gelişmeleri kaçıracağı ya da sanal alemdeki dünyalarından kopacakları endişesi ile depresif davranışlar sergileyen internet bağımlıları, merkezde gerektiğinde hastaneye yatırılarak 15 gün süreyle internetten önce izole edilerek daha sonra da kontrollü kullanmaları öğretilerek tedavi ediliyorlar.

Ergoterapi uygulanan klinik 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunuyor.Telefonun kesinlikle yasak olduğu klinikte hastalar yatarak tedavi ediliyor.İnternetin zararlı olduğunu ve uyuşturucuyla aynı etkiyi verdiğine değinen uzmanlar tedavinin önemli olduğunu savunuyor.İnternet bağımlıları klinikte zamanlarını puzzle yaparak,yüzerek,el sanatlarıyla uğraşarak geçiriyor.

Klinikte kriz anlarına özel önlemlerde alınmış durumda.Kriz anında hastanın kendine zarar vermemesi için güvenliği yüksek, yumuşak malzemeli eşyalar bulunuyor.

Bağımlılık nasıl anlaşılıyor?
Uzun süre monitör başında kalmanın, kişide haz duygusu ile ilgili ödül-ceza mekanizmasının bozulmasına neden olduğunu belirten, Dr. Nurmedov konu hakkında bilgilendirdi...

"İlk başta bir saatlik internete girmek kişiye haz verirken, aynı lezzeti alabilmek için bilgisayar başında kalınan süre gittikçe artıyor. Bu süreyi 25 saate kadar çıkartanlar oluyor. Öyle ki kişi, yeme-içme ihtiyaçlarını karşılamak için dahi internetten ayrılamıyor, evinden çıkamıyor, işine ya da günlük yaşantısına devam edemiyor. Hatta kişi zamanla madde bağımlılığındaki davranışları sergilemeye ve tamamen sanal bir hayatta yaşamaya başlıyor.İnterneti amacı dışında kullanmaya başladıklarında, boş olduğu her an internete girdiklerinde, internete girme ile ilgili yalan söylediklerinde, olumsuz duygulardan uzaklaşmak için internete girdiklerinde, internete bağlı olmadıklarında veya bilgisayar başında olmadıklarında endişe, kaygı, huzursuzluk, tahammülsüzlük, dikkat/konsantrasyonda azalma gibi belirtileri göstermeye başladıklarına bu kişilerin internet ile ilişkili sorunlarının başladığını söyleyebiliriz."diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim