Kan bağışı artışında sevindirici haber geldi. Vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlılığı artmıştır. Önceki senenin aynı dönemine göre artış sağlandı.

KANBAĞIŞI SİSİTEMATİK OLARAK YÜRÜTÜLMEKTEDİR

Geçen yılın ilk üç ayında 468 bin 444 ünite kan bağışı alan Türk Kızılayı, 2015'in aynı döneminde 470 bin 11 üniteye ulaştı. Türkiye'de 17 bölge kan merkezi, 65 kan bağışı merkezi ve mobil kan bağışı araçlarıyla ülkenin dört bir yanındaki hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştıran Türk Kızılayı, sistematik yürüttüğü çalışmaların sonucunu almaya devam ediyor.

BAĞIŞ, GEÇEN SENEYE GÖR DAHA FAZLA

Gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programını 2005 yılından itibaren başarıyla yürüten ve Türkiye'nin ihtiyacının tamamını karşılamak için çalışan Türk Kızılayı, kan bağışında bir önceki yılın aynı dönemine göre artış sağladı.

Geçen yılın ilk üç ayında 468 bin 444 ünite kan bağışı alan Türk Kızılayı, 2015'in aynı döneminde 470 bin 11 üniteye ulaştı.

EN FAZLA BAĞIŞ TRABZONDA

Bu yılın üç aylık kan bağışı sayısı, bölge kan merkezi bazında değerlendirildiğinde, en fazla artış yüzde 24'le Trabzon Bölge Kan Merkezinde gerçekleşti.

Bağışçıların yüzde 35'i ilk kez, yüzde 65'i ise düzenli kan veriyor. Üç aylık dönemdeki kan bağışçılarının yüzde 11'i kadın, yüzde 89'u erkeklerden oluşuyor.
Editör: TE Bilişim