Geçtiğimiz Salı günü Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş domuz gribi iddiaları için ‘Bugüne kadar domuz gribinden kaybettiğimiz hasta sayısı 11’dir. Bugün ise hâlihazırda bir salgın söz konusu değildir. Bilim Kurulumuz bu konuda toplanmış ve bu sonuca varmıştır.’şeklinde konuşmuştu.

Aynı hafta içerisinde yurdun dört bir yanından grip sebebiyle ölen hastaların haberleri gelmeye başladı. Her haberin ardından şehrin yetkili isimleri grip salgını olmadığının altını çizse de gripten hayatını kaybeden kişi sayısı her geçen gün artıyor.

“ÖNEMLİ HASTALIĞI YOK”

Rahatsızlığı öksürük şikayeti ile başlayan Nimet Yılmaz (59) hastaneden ‘önemli bir hastalığı yok' denilerek takılan serumun ardından evine gönderildi.


Ancak şikayetlerinin artması üzerine ertesi gün yine aynı hastaneye götürülerek hastanede tedavi altına alındı. Durumu iyileşmek yerine sürekli kötüleşen Yılmaz 4 günün ardından hayatını kaybetti.


"HASTALIĞIN DOMUZ GRİBİNİN BİR VERSİYONU OLDUĞU SÖYLENDİ"

Yılmaz'ın ağabeyi Mahmut Yılmaz, şunları söyledi: “Öksürüğü devam ettiği için ertesi gün tekrar Maltepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürdük. Bu defa yapılan muayenesinde kardeşimin zatürre olduğunu söylediler. Önce ciğerlerinin yüzde 60 oranında sonra yüzde 85 oranında dolu olduğunu söylediler. Aynı akşam yoğun bakıma aldılar. Ondan sonra da tahlil yapmalarına rağmen bir buçuk gün boyunca virüsün türünü tespit edemediler. Tahlil sonuçlarında hastalığın
 domuz gribinin başka bir versiyonu olduğunu söylediler. Ardından kardeşimi bir saat içinde kaybettik.”

"BU TÜR ÖLÜMLER GİZLENMESİN, HALKA ANLATILSIN"

Nimet Yılmaz'ın damadı Ali Koçer ise, "annemin durumu hakkında Yoğun Bakımdaki doktorlarla görüştüğümde çok tedirgin olduklarını, daha önce böyle bir şey görmediklerini söylediler. Bu
 virüsün domuz gribi olup olmadığını sorduğumuzda ise olmadığını söylediler ama oradaki başka doktorlardan domuz gribi olduğunu teyit ettirerek öğrendim." dedi.

"GİZLEDİKLERİ BİR ŞEY VARSA AÇIKLASINLAR" 

Nimet Yılmaz'ın diğer damadı Duran Yıldız'da kayınvalidesinin ölümü ile ilgili hastane yetkililerinin bazı bilgileri gizlediklerini iddia ederek, "Bu öyle bir virüs ki bir günde ciğerleri bitiriyor. Kayınvalidem hastaneye normal grip gibi gitti, hatta eve gönderdiler.”

“HASTANE YETKİLİLERİ KORKTU”

“Hastalığın domuz gribinin bir versiyonu olduğu söylendi, hatta hastane yetkilileri kendilerinin de korktuklarını söylediler. Gizledikleri bir şey varsa açıklasınlar” şeklinde konuştu. 

ÖLÜMLER İLK DEĞİL!

16 Mart’ta ise Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde benzer bir vakaya rastlanmış ve hasta hayatını kaybetmişti.

Yine aynı şekilde 15 Mart’ta ise Mersinde iki ayrı hasta grip sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Yetkililer konuya ilişkin benzer açıklamalarda bulunmuş salgının söz konusu olmadığını söylemişlerdi. Ama farklı şehirlerde kısa aralıklarla benzer ölümlerin yaşanması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Editör: TE Bilişim