Antalya’da düzenlenen ve 63 ülkenin katıldığı Tekvando Turkish Open Turnuvası’da Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Rukiye Yıldırım 49 kiloda altın, Dürdane Altunel ise 57 kiloda gümüş madalya kazandı.
Daha önce Tekvando 2010 Büyükler Avrupa 1.’si, 2011 Büyükler Dünya 2.’si ve Dünya 3.’sü derecelerine sahip Rukiye Yıldırım ve 2011 Büyükler Dünya 3.’sü ve 2012 Gençler Dünya 2.’si derecelerine sahip Dürdane Altunel turnuva ile başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.
Selçuk Üniversitesi’nin tekvandoda önemli başarılara imza attığını söyleyen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, “Yüksekokul olarak tüm spor federasyonlarına milli sporcu göndermekten ve bunların başarılarına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çeşitli branşlarda başarılı sporcularımızın sayıları arttıkça şehrimiz ve üniversitemizin adını gerek ulusal gerekse uluslararası arenada duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kaynak: iha