Kışın ısınmak için kullanılan doğalgaz; evde canlı bomba var dedirten bir olaya sebebiyet verdi. Sabah 9.00 saatlerinde Şişli' deki bir apartmanın girişindeki doğalgaz borusunda çıkan yangın, itfaiye dahil tüm ekipleri harekete geçirdi. Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi sakinleri dumanlara boğulmuş olan doğalgaz kutusunu farkettikleri anda çağırdıkları itfaiye ile bir facianın önünü de kestiler. 

Şişli' de olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemlerini sağlarken, itfaiye' nin de çalışmaları olumlu sonuç yarattı. Kısa sürede apartmana doğalgaz girişi vanaları kapatılarak, yangın söndürüldü. Çevre apartmanlarına da sıçrayabilir düşüncesiyle itfaiye ekiplerinin diğer apartmanlarını tahliye etme işlemleri de başladı. Şişli' de ki apartmanda olay anında evde olmayan kadın; çocuklarının dışarı olduğunu farketmeyip, isyanla eve girmeye çalıştı. Ekiplerce uyarılan kadın,çocuklarına kavuştu. 

DOĞALGAZ KUTUSUNDAKİ YANGININ SEBEBİ; 

Sabah saatlerinin Şişli' de hareketli geçmesini sağlayan doğalgaz kutusundaki yangının sebebinin de ekiplerin araştırması sonucunda, elektrik kontağından çıktığı belirlendi. Apartman yöneticisi Hamdi Koç yaptığı açıklamlarda sabah saatlerinde beri hava koşulları sebebiyle elektriğin devamlı gidip geldiğini ve, doğalgazın gelmesini sağlayan kabloların da kısa devre yapmış olabileceğinden söz etti. 

Şişli Halide Edip Adıvar mahallesi sakinleri, doğalgaz kutusundaki yangın için, elektrikle alakası yok. İGDAŞ ekiplerinin bu durumu araştırması lazım demeleri üzerine, Şişli' deki apartman doğalgaz sisteminde araştırma başlatıldı.

Zaten soğuk olan havaya bir de doğalgaz kesintisi eklenince,çevre okullardaki çocuklar bir müddet eğitimlerine ara verdi. Şili Endüstri Meslek Lisesi ve Halide Edip Adıvar İlkokulunda okuyan öğrenciler soğuk nedeniyle evlerine gönderildi. Zaten 2 günlük kar tatilinden dönmüş olan öğrenciler, dopğalgaz çalışmaları ile kesilen gaz sayesinde bir günlük tatile daha dahil oldu. Şili' de ki 2 okulun eğitime doğalgaz sebebiyle verdiği tatil, çevre halkı ve öğrencileri de isyan ettirdi.
Editör: TE Bilişim