PAZAR günü 5 Ocak Fatih Terim Stadı'ndan 50'nci kez lig maçında karşı karşıya gelecek olan Adana Demirspor ile Adanaspor takımları, hazırlıklarını sürdürüyor.
Ev sahibi takım konumundaki Adana Demirspor, Süper Lig'e bir adım daha yaklaşmak için Adanaspor karşısında galibiyete kilitlenirken Adanaspor ise Play Off hesaplarını tutturmak için sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.
KARAMAN: DERBİYE HAZIRIZ
Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Süper Lig hedefinde yara almamak için her maçı kazanmak zorunda olduklarını belirterek "Adanaspor maçı da bunlardan bir tanesidir. Derbi olması şehir açısından farklı bir önem taşıyor. Biz her şekilde derbiye hazırız" dedi.
MANGAL PARTİSİ
Adana Demirsporlu futbolculara yönetim kurulu, derbi maç öncesinde moral olması açısından mangal partisi verdi. Teknik heyet ve futbolcularında katıldığı yemek, neşeli bir ortamda geçti. Teknik direktör Ünal Karaman, yönetim kuruluna mangal jestinden dolayı teşekkür ederek "Burada hep birlikte olmak çok güzel" dedi.
KURTAR'DAN CENTİLMENLİK İSTEĞİ
Adanaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, pazar günü oynanacak olan maçın Fair Play düşüncesinde geçeceğine inandığını söyledi. Aynı şehrin iki takımının mücadele edeceğini söyleyen Kurtar "Maç öncesinde ve sonrasında kimsenin burnunun dahi kanamayacağı, centilmenliğin ön planda olacağı bir maç diliyorum. Tribünlere gelen her iki takım taraflarına güzel bir maç izletmek düşüncesindeyiz. Adanaspor olarak kazanmak için sahaya çıkacağız ve galibiyet serisine bir yenisini daha eklemek için rakibimizle mücadele edeceğiz. Hak edenin kazanacağı bir maç olsun" dedi.
KAPTANLAR NE DİYOR ?
ÖZGÜRCAN ÖZGÜR (ADANA DEMİRSPOR): "Derbiden öte biz her maçı kazanmak istiyoruz. Çünkü şampiyonluğa giden bir takımımız var. Bu yolda her maçı kazanmak, her maçtan puan almak istiyoruz. Derbinin tabiki ayrı bir önemi var. Yıllardır süregelen bir çekişme var. İlk maçı talihsiz bir şekilde kaybettik. Ama bu maçı kazanmak istiyoruz. Şampiyonluğa giden bir yolumuz var. Bu yolda alacağımız 3 puan bizim için çok önemli. Adanaspor'un da iyi bir grafiği var. Bu sefer ev sahibi biziz. Taraftarımızın katkısı ile birlikte allahın izniyle bu maçı kazanacağız" dedi.
MERTHAN AÇIL (ADANASPOR): "Kendimizi takım olarak hazır hissediyoruz. Son haftalarda çok güzel bir form düzeyi yakaladık. Son 8 haftada, geçtiğimiz hafta Manisaspor'a kötü bir maç kaybettik. Bu hafta Samsun maçı ile telafi ettik.
Adana Demirspor'da çok başarılı gidiyor. Ligde istedikleri yerdeler. Geçen hafta Kayserispor maçını 3-0'dan 3-3 yaparak önemli bir puan aldılar. Bu yüzden de moralliler. Güzel bir ambians olacak tabiki derbide. Kendi sahalarında oynayacaklar. Taraftar desteği onların daha çok olacak. Bunu bilincindeyiz. Ancak biz de formdayız. İyi çalışıyoruz. Hafta sonuna kadar çalışmalarımızı en iyi şekilde devam ettireceğiz. Kazanacağımızı ümit ediyorum."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha