Alman Birinci Ligi Bundesliga'da her geçen gün Türkiye kökenli futbolcu sayısı artıyor. Alman takımlarında önemli görevler üstleniyor zaman zaman takımlarını sırtlayan isim oluyorlar.

Son olarak da Tayfun Korkut Bundesliga ekiplerinden Hannover 96'nın teknik direktörlüğüne getirilerek bu alanda bir ilki başardı.

Şimdi onun açtığı yoldan yeni gençler geçmeye hazırlanıyor. Almanya'nın futbol teknik direktörlüğü konusunda en prestijli lisansını alanlar arasında bu sene iki Türkiye kökenli vardı.

ALMANYA'DA SEÇİLMİŞ SADECE...

Engin Yanova ve Erdinç Sözer 9 ay süren eğitimden sonra UEFA Pro Licence almaya hak kazandı. Her yıl Almanya'da sadece seçilmiş 24 kişinin bu eğitimi almasına imkan sağlanıyor.

Engin Yanova ve Erdinç Sözer'de elemelerde başarılı olarak 150 kişinin arasından bu lisans için seçildiler. Şu ana kadar bu lisansı almayı başaran Türk sayısı ise sadece 20.

Futbol alanındaki en üst düzey lisans olarak bilinen Pro Licence ile Alman Milli Takımı'nı bile çalıştırma hakkına kavuşmuş olunuyor.

2010'dan bu yana farklı takımlarda teknik direktör olarak çalışan Engin Yanova, Union Berlin'in U19 takımını 4,5 sene çalıştırdı ve bu sürede bir kez NOFV Ligi şampiyonluğu (2008) bir kez de Berlin Kupa şampiyonluğu (2010) yaşadı.

Ardından Union Berlin U23 takımının başına getirilen Engin Yanova, takımını Oberliga'dan Regionalliga'ya çıkardı.

ALMANYALI GENÇLER TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR

CNNTürk'e açıklamalarda bulunan Engin Yanova, Almanya'da lisans eğitiminin Türkiye'ye kıyasla daha kapsamlı ve zor olduğunu söyledi. Türkiye'de eğitimin 240 saat sürerken Almanya'da lisansın 1760 saatlik bir eğitim sonrası alındığına dikkat çekti.

"Almanya'da teknik direktörlük eğitiminde tesadüflere yer yok" diyen Engin Yanova, eğitim süresince detaylı olarak farklı sistemler ve teknikler hakkında bilgilendirildiklerini söyledi.

Engin Yanova Almanya'daki futbolcu gençlerin çoğunun Türkiye'de top oynamayı tercih ettikleri gibi kendilerinin de imkan olduğu taktirde Türkiye'de çalışmak istediklerini ifade etti. 
Editör: TE Bilişim